Nogometni savez BiH potpisao sponzorski ugovor s “Tom Tailorom”

Poznata modna kuća “Tom Tailor” od danas je i zvanično sponzor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao dobavljač “casual” odjeće reprezentativaca naše zemlje u naredne dvije godine.

Ugovor o partnerstvu u Sarajevu su potpisali predsjednik NSBIH Elvedin Begić i direktor “Tom Tailor Wholesale International” Ulrich Hess.

– Zadovoljstvo je prisustvovati činu koji predstavlja kraj pregovora i početak saradnje između Saveza i “Tom Tailora”. U interesu Saveza je da uspjeh reprezentacije kapitalizira kroz nove sponzorske ugovore sa brandovima kakve Savez i zaslužuje. Možemo i mi i igrači biti zadovoljni ovim sporazumom s proizvođačem modne linije u kojoj se možemo dobro osjećati – rekao je Begić.

Hess je istakao da se saradnja rastućeg njemačkog brenda sa NSBiH nametnula kao logičan izbor.

– Ovo je historijski momenat, ne samo zbog potpisivanja ugovora, već zbog plasmana reprezentacije vaše zemlje na SP. Saradnja sa selekcijom BiH je važna za naš brend, koji u ovoj dijelu Evrope sve više jača, jer su reprezentativci BiH najbolji ambasadori BiH u svijetu – kazao je Hess.

“Tom Tailor” je kao sponzor zadužen za neobaveznu odjeću nogometne reprezentacije BiH i užeg rukovodstva Saveza na SP u Brazilu.
Proizvodi “Tom Tailor”  prisutni su u više od 35 zemalja svijeta. Firma, koja je prije 50 godina počela proizvodnju u Hamburgu, u 2013. godini zabilježila je prodaju u vrijednosti od 907,2 miliona eura.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close