Nogomet U-17: Kadeti nastavili pripreme u Čitluku

Kadetska reprezentacija BiH nastavila je sa pripremema u Čitluku. Naši „U-17“ reprezentativci su danas odradili dva treninga, a posmatrao ih je i selektor juniorske reprezentacije Toni Karačić.

Duško Petrović i Admir Adžem, pomoćnici selektora Sakiba Malkočevića smatraju da će ekipa biti spremna za Elitnu rundu kvalifikacija narednog mjeseca.

„Uslovi su dobri za ovaj dio priprema. Cilj nam je da vidimo u kavkom su stanju reprezentativci koji su igrali u kvalifikacijama, ali i da provjerimo nove igrače i eventualno ih priključimo timu. Kao i obično na okupljanjima reprezentacije, atmosfera je odlična. Vjerujemo da ćemo Elitni krug kvalifikacija dočekati spremni i zdravi kako bi napravili što bolji rezultat“, rekao je Petrović.

„Imamo dobru priliku da u ovih par dana ispravimo greške koje smo uočili u kvalifikacijama. Pred nama su još veći zahtjevi i teže utakmice u Elitnom krugu. Nadam se da ćemo poboljšati igru, napraviti iznenađenje i ostvariti našu želju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo“, izjavio je Admir Adžem.

Reprezentativci će sutra u prijepodnevnim satima odraditi još jedan trening na stadionu „Krehin Gradac“, a u 15:30 sati ih očekuje i kontrolna utakmica na stadionu „Bare“.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close