Ostali sportoviSport

Noć profi boksa u Visokom

Noć profi boksa u Visokom: Haris Radmilović u glavnoj borbi nokautirao borca iz Srbije

(sportske.ba)
Foto FB magazinplus.eu

Ljubitelji plemenite vještine iz Visokog, ali i okolnih gradova,imali su priliku da u dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom uživaju u bokserskom spektaklu,a gdje su vidjeli sedam borbi u profi boksu,u kojima su nastupili bokseri iz BiH i Srbije. Meč večeri bio je u super teškoj kategoriji, a rukavice su ukrstili naš Haris Radmilović kome je ovo bio 24. meč u profi karijeri, i bokser iz Srbije Nedeljko Čvorović, a kome je ovo biti 21. meč u profi boksu.

Već od starta silovito je krenuo naš bokser,zadao je nekoliko opasnih udaraca krošeom i aparkatom, a pred sami kraj prve runde jakim direktom pogodio je Čvorovića koji je završio na podu i to je bio novi trijumf Radmilovića u profi boksu.

Osim ovog meča, na ovoj noći profesionalnog boksa u Visokom, prisutni ljubitelji boksa vidjeli su još šest borbi,a postignuti su sljedeći rezultati: Benjamin Skender (Sarajevo) tehničkim nokautom u 3 rundi pobijedio je Jasmina Rizvića(Zenica),Silvio Soče(Čapljina) tehn.nokautom u 3 rundi pobijedio je Gorana Rističa(Bijeljina),Anto Palavra(Zenica) i Nedžad Džinović (Bihać) završili su neriješenim rezultatom po odluci sudaca, Aleksandar Todorović(Srbija) jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Slobodana Ćuluma(Srbija),Enid Numanović(Banovići) bio je bolji od Jasmina Jašarevića(Zenica),a Mirsad ĆEBO(Sarajevo) teh.nokautom u 2 rundi savladao je Velida Rizvanovića(Bihać).

Posebno treba istaći dolazak Evropskog šampiona,našeg sjajnog boksera Damira Belje,koji je sišao u ring, pozdravio prisutne gledaoce i takmičare,a ispraćen je salvama aplauza. U pred borbama viđene su tri borbe,a viđen je i meč u ženskom boksu, u kome je Selma Baltić(Sarajevo) bila bolja od Alme Uzunović(Sarajevo). Organizator ovog spektakla bio je Savez profesionalnog boksa BiH,a tehnički organizator Profi kamp NUMAN Banovići.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close