NK Kralupi: Navijači osvjetlali obraz grada i države (Video – Foto)

U organizaciji NK Kralupi organiziran je kolektivni odlazak bh navijača na utakmicu u Žilinu u kojoj je naša reprezentacija slavila pobjedu 2:1.
Odlična organizacija, osmišljeni protokol i sportsko ponašanje naših navijača nije mogao ostati nezapažen od drugih navijačkih grupa naše reprezentacije, ali ni mnogih strani i domaći medijskih kuća.
Među 8.000 bh navijača na veoma dostojanstven i kulturan način 50 naših momaka na čelu sa Nerminom Sudžukom i Edinom Džafićem je predstavilo i našu općinu. Sa neizmjernom dozom entuzijazma, patriotizma i ljubavi prema svojoj domovini, u duhu tolerancije i sportskog žara su navijali za bh selekciju, ali istovremeno pokazali moral i karizmu cjelokupne bosanskohercegovačke nacije.

Ova navijačka grupa je bila među posebno zapaženim na gradskom trgu u Žilini prije odigravanja utakmice, gdje u određenim trenucima, navijačkim pjesmama i sevdalinkama na noge podigla sve prisutne navijače bh reprezentacije.
Zahvaljujući njima danas širom evrope i svijeta kruže razni snimci i fotografije naših visočkih navijača, a među istaknutim je snimak koji je objavio sportsport.ba i snimak drugog gola naše selekcije koji je sa tribina gdje bila ova naša grupa navijača snimio Armin Hajro, a koji je preplavio društvenu mrežu FB.

Važno je istaknuti da je odlično raspoloženje, pobjednički duh i druženje bio pratilac ove grupe navijača od samog polaska, kroz cijelo putovanje, pa sve do povratka. Nije bilo niti jedne jedine situacije koja je mirisala na incidentnu ili neželjenu situaciju, nego je sve i baš sve pretvoreno u dobro raspoloženje, humor, pjesmu i podršku zmajevima.
Da lijepo ponašanje i evropska kultura živi i na prostorima naše općine uistinu su pokazali ovi momci, a možemo slobodno reći i  granica ulaska u evropsku uniju gdje su mnogi navijači sa svojim prtljagom na očigled svih bili pretresani do maksimuma, dok je za ovu grupu bila samo pasoška kontrola i sretan put od službenih lica.
Naša općina treba i mora da bude ponosna na svoje građane koji na ovakav način šalju sliku o mentalitetu i karakteru bh nacije i općine Visoko, kao kolijevke bosnaske državnosti u okvirima evropske civilizacije.

Obzirom da ovo putovanje sa svim akterima i događajima nikog realnog ne može ostaviti ravnodušnim iskreno ovi momci zaslužuju jedno VELIKO HVALA I SVAKA ČAST.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close