NK Čelik: Odluke Tomislava Čuića su vrhunac sudačkog bezobrazluka

Saopštenje za javnost

Nogometni klub Čelik oglasio se danas Saopštenjem za javnost povodom dešavanja na prvenstvenoj utakmici FK “Slavija” Istočno Sarajevo i NK Čelik odigranoj 20. septembra tekuće godine.

– Dajemo saopštenje povodom dešavanja na utakmici gdje je glavni djelitelj pravde, odnosno “nepravde”, na susretu bio gospodin Tomislav Čuić iz Tomislavgrada koji je iz samo njemu poznatih razloga nanosi nemjerljivu štetu našem klubu. Na taj način omalovažava i obezvređuje sav trud naših igrača te se poigrava sa ugledom jedne institucije, a NK Čelik to jeste ne samo u BiH nego i šire – stoji u saopćenju.

Ne uzimajući u obzir kompletan tok utakmice FK Slavija – NK Čelik, a gdje je prema mišljenju NK Čelik svojim neujednačenim kriterijima favorizirao domaću momčad, iz Čelika su ukazali na pojedine detalje sa utakmice gdje je sudac, smatraju u Čeliku, svojim odlukama, po ko zna koji put, oštetio zenički klub i time im direktno nanio štetu u ostvarenju ciljeva.

– Detalj iz 46. minute utakmice Slavija-Čelik kada Čuić ne vidi nedozvoljeni start nad našim igračem Selimovićem za kazneni udarac i opomenu domaćem igraču, a “gle čuda” vidi igranje rukom gostujućeg igrača u 72. minuti (nepostojeće naravno) energično pokazuje na 11 metara za domaću momčad je vrhunac sudačkog bezobrazluka u režiji gospodina Tomislava Čuića na štetu NK Čelik Zenica – zaključili su u Saopćenju za javnost.

Podsjetili su i na štetu nanesenu u ranijim utakmicama i to u susretu sa Zrinjskim odigranoj 20. maja i Travnikom odigranoj 15. avgusta ove godine.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close