NK Bosna Visoko: 31.000 duga i milion razloga da “Uprava” podnese ostavku

“Uprava” NK Bosna Visoko, koja ima svoje medijske simpatizere i one koji to nisu, populističkom retorikom će probati uzbihuzuriti ovdašnju javnost s ciljem osiguranja osnovnih preduslova za nastavak takmičarske sezone.
Skupština kluba bi se trebala održati, a kada će i da li će – još se ne zna.
Javnosti radi, treba kazati da je aktuelna “Uprava” u minusu od oko 31.000 KM:

– prema igračima cca 23.000 KM
– prema nadležnim savezima cca 7.500 KM.

Osim toga, mlađi sastavi ovog kluba nisu u sistemu takmičenja od kako je aktuelna “Uprava” u klubu. Ta činjenica ne uzbuđuje medijske djelatnike koji dobijaju ekskluzivne izvještaje “Uprave”, te javno objavljuju frizirane informacije.
Iz nadležnog NS BiH na adresu kluba je 14. decembra prošle godine stigao dopis u kome se sugeriše šta je nužno poraditi na stadionu da bi zadovoljio standarde, minimum za “takmičenje u Premijer ligi BiH”:

– rekonstrukcija svlačionica,
– toalete za gledaoce,
– prikrivenu VIP ložu,
– nedostajeći broj sjedišta do 3.000 komada,

za UEEA takmičenja:
– reflektorska rasvjeta,
– elektronski semafor,
– prostorije za anti-doping kontrolu,
– prostorija za ljekarsku pomoć za igrače i službena lica,
– prostorija za prvu pomoć gledalaca.

Ovdje treba naglasiti da klub ima naslijeđenih i neizmirenih obaveza.

Dilema između Kape i Ištuka je očigledno riješena. Ivo Ištuk će kormilariti NK Bosna u proljetnom dijelu takmičarske sezone. Adnan Fočić je podnio ostavku.
Ovaj puta bi im se mogla izjaloviti taktika koju su posljednjih godina koristile sve “Uprave” – za sve nedostatke prozivati općinsku vlast pod izgovorom da je ista osnivač kluba.
Svakako treba reči da su aktuelni upravitelji intenzivno radili na tome da se pozicioniraju po višim nivoima nogometne vertikale, te da su u tome i uspjeli.
Famozno najavljivani aranžmani sa NS BiH s početka mandata aktuelne “Uprave” brzo su se izjalovili.

Konačno je došlo vrijeme da se sve karte otvore ili će se agonija produžiti do onog trenutka kada će nastupiti štrajkovi igrača ili eventualno ne odigravanje službenih utakmica, jer takva praksa je već uvedena u mlađim kategorijama.
Aktuelna “Uprava” nema niti kapaciteta, a još manje kompetencija da riješi nagomilane probleme kluba. Princip vatrogasnog saniranja minimuma obaveza je produžavanje agonije i upropaštavanje mladih igrača, koji svoju perspektivu vide u ovom sportu.
“Zaslužnima”, ako ih ima u aktuelnoj “Upravi”, treba dodijeliti priznanja nekom prvom prilikom i reči im “Hvala”.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close