NK Bosna: Razgovor sa Denisom Canom

NKB Press: Na početku razgovara možete li se predstaviti našim čitaocima?

Rođen sam  08.10.1987. u Bijelom Polju u Crnoj Gori, gdje sam živio sve do 2003. i nakon toga dolazim u Visoko.

NKB Press: Nakon dolaska u Visoko počinjete svoj fudbalski put u NK Bosna Visoko, koje najzaslužniji za to?

Ima tu dosta ljudi koji su zasluzni za moj početak i razvoj u NK Bosna, a njima svima sam zahvalan, jer bez njih ne bih bio ovo sto sada jesam. Sa sportske strane tu je sadašnji predsjednik kluba Faruk Ihtijarević koji me je doveo na prvi trening kod trenera Nermina Pašalića. Tu svakako treba pomenuti i trenere Avdu Kurdiju i Mensura Džavitija, koji su zaslužni za moj daljnji razvoj. Onda tu ne treba zaboraviti Faruka Kulovića koji je najzaslužniji za početak moje internacionalne karijere, jer me Faruk Kulović odveo u Oman i dao mi šansu da dokažem svoje kvalitete. Onda da ne zaboravim i Dragana Kalajdžića koji je zaslužan za moj angažman u Češkoj Republici.

NKB Press: Poslije NK Bosna igrali ste u drugim klubovima koji su to klubovi?

IZ NK Bosne sam otisao u Bihać gdje sam nastupao za Jedinstvo, poslije odlazim u Oman gdje sam nastupao za AL Seeb iz Muscata. Kasnije odlazim u Češku Republiku.

NKB Press: Koliko dugo ste u Češkoj i koji su to klubovi za koje ste nastupali?

U Češkoj Republici sam već 5 godina. Nastupao sam za FC Slovan Varnsdorf i sada za SK Sigmu Olomouc.

NKB Press:Možete li nam reći više o vašem trenutnom klubu Sigma Olomouc?

SK Sigma Olomouc je tradicionalni Češki klub, osnovan 1919. godine. Kroz svoju historiju imao je dosta svijetlih momenata kako i u Češkom prvenstvu tako i u evropskim takmičenjima. Sigma je klub sa veoma kvalitetnim omladinskim pogonom. U prilog tome govori i podatak da u A timu pored mene igra samo još jedan stranac.

NKB Press: S kim se najviše družite u Olomoucu?

 Slabo imam vremena za druženje, jer sam non stop na treningu i karantinu. Iskoristim slobodno vrijeme pretežno da se čujem sa rodbinom i prijateljima preko društvenih mreža.

NKB Press: Naš sugrađanin Adi Đafić također nastupa u Češkoj?

Da, Adi također nastupa i to sa dosta uspijeha, za Adija su zainteresovani mnogi klubovi, jer zaista igra dobro.

NKB Press: Vaše ambicije u budućnosti?

Za budućnost nemam neke planove, niti sam ikada pravio planove. Važeći ugovor imam do 30.06.2016. a kada se vratim sa odmora čekaju me pregovori oko produženja ugovora pa ću tada znati više o svojoj budućnosti.

NKB Press: Pratite li Vaš bivši klub NK Bosna Visoko?

Naravno da pratim. Uvijek sam pratio dešavanja oko NK Bosna, jer je to klub u kojem sam ja tako reći napravio prve korake u seniorskom fudbalu. To je klub koji je uradio mnogo za mene i ja to neću nikad zaboraviti.

NKB Press: Da li ste zadovoljni sa radom sadašnje uprave i infrastrukture na stadionu Luke?

Što se mene lično tiče ja sam prezadovoljan urađenim, jer se dobro sjećam uslova u kojima je moja generacija trenirala, a koji sigurno nisu zadovoljavali ni neke najminimalnije kriterije. Ovo trenutačno stanje je i više od dovoljnog za normalan razvoj nogometaša, tako da ovom prilikom čestitam i upravi kluba, svim sponzorima i naravno općinskoj načelnici Amri Babić na realizovanom projektu stadiona Luke.

NKB Press: Kako vam se čini Visoko od 2011. godine kada ste otišli i sada?

U Visoko dolazim dva puta godišnje i moram priznati da se primijete pozitivni pomaci. Posebno u zadnje 2-3 godine, što me svakako čini sretnim.

NKB Press: Na kraju poruka našim mladim nadama NK Bosna Visoko?

Mladim nadama bi poručio da je fudbal samo sport, da mu tako treba i pristupati. Trebaju biti uporni u želji da ostvare svoje snove i da što više treniraju, jer samo kroz ozbiljan pristup treningu postaje se dobar igrač, ali također trebaju znati da pored fudbala moraju biti dobri učenici.

Denis Cana je student 3 godine ekonomskog fakulteta. Također je polaznik trenerske UEFA  licence u Češkoj Republici. Aktivno govori Engleski i Češki jezik i pravi je primjer mladim nogometašima kako se predanim radom može doći do uspjeha.

www.magazinplus.eu – NK Bosna

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close