PolitikaSvijet

Njemačka pomaže Izraelu u razvoju njegovih “nepostojećih” nuklearnih snaga

Izrael posjeduje ilegalno nuklearno oružje, kršeći sve međunarodne ugovore, a Njemačka ipak to podržava isporukama naoružanja vojsci izraelskog režima, piše dr. Hans-Jürgen Klose.

“Mi, Nijemci, ne samo da smo izmučeni zbog Drugog svjetskog rata i vječnog osjećaja krivnje pod sloganom “Never Forget”, nego smo i sponzor Izraela u ilegalnom nuklearnom naoružavanju. Kako stvari izgledale u praktičnom životu, podržavamo Izrael”, rekao je dr. Hans-Jürgen Klose.

Njemački stručnjak je komentirao aferu u Izraelu u kojoj se otkrilo da je odvjetnik i rođak izraelskog premijera Davida Shimron optužen u slučaju davanja mita kako bi se osiguralo da Izrael stekne njemačko-izraelsko oružje. Shimron je predstavljao skupinu Izraelaca, među kojima su David Sharan, bivši zapovjednik izraelske mornarice Eliezer Marom, bivši Netanyahuov odvjetnik Isaac Molho i drugi, koji su u skandalu oko njemačkih podmornica u Izraelu zastupali interese kompanije Thyssen Krupp iz Kiela. Davida Shimron je za “lobiranje” u Izraelu primio oko 10 milijuna eura, a policija u Izraelu istražuje slučaj prijevare, pranje novca i podmićivanje od ukupno 2 milijarde dolara.

O cijelom slučaju u Izraelu je prije dva dana opširno pisao list Haaretz, ali njemačkog stručnjaka ne zanima toliko korupcija u Tel Avivu koliko pomoć Njemačke u naoružavanju Izraela podmornicama koje ne bi trebale lansirati nuklearne projektile, jer i Izrael “službeno nema”.

Još od kraja ’90-ih, Savezna Republika Njemačka je isporučila podmornice i sada korvete Izraelu. Počevši od Schröderove,  vlade, do Kohla i Angele Merkel, sve su ove akcije pravedno ukinute. 2012. prve podmornice proizvedene u Njemačkoj za Izrael bile su opremljene nuklearnim oružjem. Naravno, nuklearnim oružjem koji službeno ne postoji, jer Tel Aviv nije podvrgnut nuklearnoj kontroli i službeno “nije nuklearna država”, pojašnjava dr. Hans-Jürgen Klose.

Nemoguće je da njemačke vlasti i tajne službe ne znaju za nuklearni potencijal Izraela i nuklearno oružje izraelskog režima, što je desetljećima javna tajna. Stoga se može reći da Berlin sudjeluje u ilegalnoj proliferaciji nuklearnog naoružanja, za što bi trebao biti kažnjen sankcijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Naravno, to bi tako bilo da je u pitanju bilo koja zemlja u svijetu, ali ne i u slučaju Izraela.

Berlin je Izraelu isporučio podmornice klase “Dolphin” i moglo bi se reći da tu nema ništa sporno. Međutim, dr. Hans-Jürgen Klose podsjeća kako su  podmornice izgrađene prema izraelskom zahtjevu u smislu dizajna, ali su izgrađene s njemačkim patentima u Njemačkoj.

“Savezna vlada Njemačke je posljednju kupnju odobrila 20. listopada 2017. godine. Gotovo je neugodno reći da se projekti izraelskih oružja subvencioniraju stotinama milijuna eura njemačkih poreznih obveznika. Gdje je ovdje osjećaj za pravdu? Šaljemo naše vojnike s nefunkcionalnom opremom da se bore za strane interese u svim zemljama, jer proračun za obranu nije dovoljan, a Izrael dobiva novac Nijemaca. Ne morate pripadati Alternativi za Njemačku da bi vrištali od bijesa. Ali čak ni AFD ne govori ništa, jer su za otvaranje ovog pitanja usvojene sve ustavne zabrane”, za Contra Magazin zaključuje dr. Hans-Jürgen Klose.

Haaretz / Contra Magazin

Dugogodišnja povijest međunarodnog imuniteta za zločine izraelskog režima

Nitko na svijetu ne smije vidjeti nuklearni arsenal Izraela

 

Logicno.com

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close