Nikšić i Čamber obišli gradilište “roditeljske kuće” i donirali 80.000 KM

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber, te zastupnica u Parlamentu FBiH i predstavnica Kluba parlamentarki FBiH Jasmina Zubić posjetili su danas gradilište roditeljske kuće za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru, za čiju je gradnju Vlada izdvojila 80.000 KM.

Premijer Nikšić je izjavio da ova donacija Vlade FBiH za izgradnju roditeljske kuće ne predstavlja ništa spektakularno, te da su ljudi koji se suprotstavljaju takvim bolestima i sudbinama pravi heroji.

– Mi moramo učiniti sve da njihovu borbu, koliko je to moguće, dovedemo u ravnopravan položaj s tom opakom bolešću – istakao je Nikšić.

Dodao je da će izgradnjom roditeljske kuće biti napravljen ogroman korak u tom smjeru, te naglasio da će zajedno s ministrom Čamberom i ostalim kolegama u Vladi nastojati da njihova podrška ne završi na ovoj donaciji.

Ministar Čamber je rekao da vjeruje da će ovaj projekt, zbog svog kvaliteta i značaja, i u budućnosti imati odgovarajuću podršku Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kao i Vlade FBiH.

Generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Damir Aganović naglasio je da je ova institucija, svjesna okolnosti u kojima se oboljela djeca i njihovi roditelji nalaze, stavila na raspolaganje zemljište za izgradnju roditeljske kuće na lokalitetu Klinike Jezero.

– Donacija Vlade FBiH uveliko će pomoći bržoj izgradnji objekta koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata, te uključivati 10 apartmana, igraonice, predavaonice i popratne sadržaje, a čije će postojanje u neposrednoj blizini Hematoonkološkog odjeljenja biti od neprocjenjivog značaja za djecu i roditelje – kazao je Aganović.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close