Nije tačno da se klub gasi: Zašto je KK Bosna potpisao sporazum sa KK Royal iz Sarajeva?

U skladu sa misijom i vizijom novog Upravnog odbora i Skupštine KK Bosna, a to je da poslujemo transparentno i u skladu sa zakonom, odlučili smo da sa javnosti podijelimo najbitnije detalje nastalog sporazuma, saopšteno je iz Upravnog odbora ovog kluba

 

Na vanrednoj sjednici Skupštine Košarkaškog kluba Bosna iz Sarajeva, održanoj 24. oktobra, data je saglasnost o potpisivanju ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Košarkaškog kluba Bosna i Košarkaškog kluba Royal iz Sarajeva.
Pošto smo proteklih dana bili svjedoci pogrešnog interpretiranja zaključaka prethodne sjednice Skupštine KK Bosna i obmanjivanja javnosti od strane pojedinaca, u skladu sa misijom i vizijom novog Upravnog odbora i Skupštine KK Bosna, a to je da poslujemo transparentno i u skladu sa zakonom, odlučili smo da sa javnosti podijelimo najbitnije detalje nastalog sporazuma, saopšteno je iz Upravnog odbora ovog kluba.
KK Bosna pristupio je potpisivanju sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Royal jer trenutno nije u stanju da usljed teške materijalno-finansijske situacije samostalno nastupa u Ligi 13 Prvenstva Bosne i Hercegovine. KK Bosna je potreban klub-partner sa kojim bi kroz zajedničku sportsku saradnju ostvarila ciljeve, između ostalih i učešće u Ligi 13 Bosne i Hercegovine te svim drugim takmičenjima u kojima nastupaju sve njene selekcije.
KK Bosna bi svoj interes nastupanja u košarkaškim ligama Bosne i Hercegovine ostvario time što bi ustupio na privremeno korištenje “imena i znaka” klubu partneru koji bi za protuuslugu iz svog viška prihoda ostvarenog na kraju finansijske godine izvršio uplatu na blokirane, ali aktivne račune KK Bosna sa kojih bi se, shodno utvrđenim prioritetima, servisirala postojeća dugovanja kluba.
Sporazum je potpisan na period od tri godine, sa nadovjerom od strane Skupštine KK Bosna svake godine i sa mogućnosti produžetka prema potrebi.
Naglašavamo da KK Bosna nastavlja postojati, a kada se steknu uslovi za to, KK Bosna će se ponovo samostalno uključiti u sistem takmičenja, poručeno je iz U.O. K.K. Bosna.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close