Nigerijci špijuniraju Zmajeve

Iz Nogometnog saveza Nigerije (NSN) stigla je informacija kako njihovi skauti prate utakmice klubova u kojima igraju reprezentativci selekcija koji su u grupi s njima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.Generalni sekretar NSN-a Musa Amadu kazao je da ova zemlja već uveilko sprema strategiju za nastup na SP u Brazilu, prenosi novinska agencija Patria.

I reprezentacija Bosne i Hercegovine u grupi je sa Nigerijom, a Amadu je istakao da je Edin Džeko, napadač BiH i Mancehester Cityja tako moćan igrač da su ga prozvali “hot”.

– Imamo pune ruke posla. I trenutno bukvalno špijuniramo nogometaše BiH, Irana i Argentine. Sve smo učinili kako bismo pomno pratili svaki korak i njihove igre. I ne samo da pratimo zvijezde poput Edina Džeke, čak smo na izvoru informacija o onima koji su povrijeđeni ili trenutno nisu u formi – kazao je Amadu za nigerijske medije.

Interesantno je da u ovom medijskom izvještaju npr. Lionel Messi zvijezda Argentine nije ni spomenuta, a da se Amadu dva tri puta osvrnuo na igre Edina Džeke.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close