Ulice Mostara, Zenice i Banja Luke pod vodom

U poslijepodnevnim satima danas je više bh. gradova pogođeno padavinama popraćenim vjtrom među kojima Mostar, Banja Luku i Zenicu. U pojedinim gradovima poplavljene su i ulice, javlja Anadolu Agency (AA). Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom danas je oko 15 sati zahvatilo Mostar.

U toku sat vremena intenzivnih padavina voda je preplavila ulice tako da se saobraćaj odvijao otežano. Zbog koncentracije slivnih voda na ulicama i loše gradske infrastrukture otpadnih voda poplavljeni su brojni poslovni prostori, prodavnice i radnje. U nekoliko navrata intervenisala je profesionalna  vatrogasna jedinica.

Usljed grmljavine u nekim dijelovima  grada došlo je i do polusatnog prestanka napajanja električnom energijom. Jake ljetne kiše i ranijih godina su napravili slične posljedice.

Banja Luka je također, pogođena jakim nevremenom, a nekoliko ulica ostalo je pod vodom. Kako javlja novinar AA poplavljene su ulice Slobodana Jovanovića i Krajiških brigada. Obilne padavine izazvale su bujice na ulicama grada što je prouzrokovalo velike probleme za stanovnike nekih dijelova Banja Luke. Komunalne i vatrogasne ekipe su već na terenu.

Jaka kiša i vjetar pogodili su i Zenicu gdje je zbog velikih bujica na ulicama došlo do otežanog odvijanja saobraćaja. U pojedinim dijelovima kantona vjetar je čak lomio stabla.

Iz Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćeno je da u područjima koja su tokom maja pogođena poplavama došlo do pokretanja klizišta te da su ekipe već na terenu i rade na saniranju šteta.

U toku dana na području Zeničko-dobojskog kantona pored kiže zabilježen je i jak vjetar praćen grmljavinom kao i grad.

Meteoalaram izdao je upozorenje da će cijelo područje BiH zahvatiti jako nevrijeme.

(AA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close