-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

Neviđene scene u Zenici: Direktorici Službe za zapošljavanje Birnasi Advić zabranjen ulazak u zgradu

PO NALOGU “ŠEFA”

“Ja sam u velikom šoku, evo me prekoputa, sjedim u kafiću, srčani sam bolesnik”

Birnasi Avdić, v.d. direktorici Službe za zapošljavanje ZDK, jutros je zabranjen ulazak u zgradu, a intervenirala je i policija.

Ovu informaciju nam je lično potvrdila Avdić, koja je u izjavu za portal Avaza, vidno potrešena, istakla da se grozno osjeća.

– Ja sam 37 godina u Službi zapošljavanja, nisam politički angažovana jer sam diplomirani pravnik. Planiram kada za dvije ipo godine odem u penziju, advokaturom da se bavim.

Politika je udarila na mene, još 2016. godine. Ivo Tadić, koji je sada samostalni zastupnik, odvojio se od HDZ-a, ima svoju isturenu ruku u službi. Anto Pešić je bio direktor, njega je skupština smijenila u avgustu, nisu usvojili izvještaj. Ja sa tim nemam ništa. Kao najstarijeg radnika, oni su mene imenovali za vršioca dužnosti direktora na period od 01. septembra do 30. novembra sa ulogom i zadatkom da provedem konkursnu proceduru za direktora. Regularno sam obavljala svoj posao, međutim ponovo je vraćen Anto Pešić, po nalogu Tadića – počinje svoju priču Avdić.

Ističe da joj je jutros portir zabranio ulazak u zgradu, po nalogu “šefa”.

– Ja došla jutros na posao, imam svoje radno mjesto u pravnoj službi, viši stručni saradnik za zapošljavanje i regularno trebam ući u svoju kancelariju. Ulazeći u zgradu, portir mi saopštava “izvini, nije do mene, moja šefica mi je naredila da vas nema u svesci”. Mi se svi ujutro upisujemo u portirnici, ima sveska zaposlenih, i pišemo da smo došli u 7 sati. Ja sam došla u 6:55 sati, imaju svjedoci, svi prisutni tu, kaže nema te uopšte u evidenciji, kao da ja i ne postojim i nema ključa na ploči gdje se drže svi ključevi od kancelarija.

Ovo je krivično djelo. Neko uzima ključeve, po čijem nalogu i kojem pravnom osnovu izbaciti su izbacili mene iz liste zaposlenih. Ko je ključ uzeo to ne znam. Pozvala sam odmah policiju, oni su odmah došli, sačinili zapisnik i konstatovali daje ovo neviđeno u njihovom radu.

Njoj su bez ikakvog objašnjenja dali otkaz.

– Nemam sada ugovora o radu, ne mogu ući u zgradu. Ja i dalje tvrdim da je ovo politički mobing. Ja sam u velikom šoku, evo me prekoputa, sjedim u kafiću, srčani sam bolesnik. Znaju oni to, prijavila sam po Zakonu u radu – govori nam kroz suze Avdić.

Za kraj navodi da će podnijeti krivičnu prijavu i putem advokata tražiti materijalnu štetu, zbog narušavanja njenog zdravlja i ličnost.

Inače, Avdić je bila pripadnica Armije RBiH.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close