-TopSLIDENogometSportVisoko

Nermin Kadrić novi predsjednik NK Bosna Visoko

Nermin Kadrić novi predsjednik NK Bosna Visoko, na čelu Skupštine kluba Goran Andrijanić

Nakon brojnih priprema i transformacija koje je doživjela uprava kluba, ali i sam Nogometni klub Bosna Visoko, u četvrtak navečer, u prostorijama Kulturnog centra Altindag u Visoko održana je redovna izvještajno-izborna sjednica Skupštine NK Bosna Visoko.

Prije samog početka sjednice iznesene su poruke podrške svih nogometnih instanci u Bosni i Hercegovini, a također stigla je i podrška od predstavnika zakonodavne vlasti u Visokom, pa se tako prisutnim obratio Nikola Pekić, predsjedavajući Gradskog vijeća Visokog.

“Kao predsjedavajući GV Visokog i u ime GV Visoko želim vam uspješan rad i da se vratimo na mjesto gdje smo bili sa mojim dedom Ivicom Pekićem”, kratko je poručio predsjedavajući Pekić.

Nakon tehničkog uvoda, izabrana je Skupština kluba, kako bi bili stvoreni uvjeti da bi se birala ostala tijela koja će upravljati klubom u narednom periodu. Jednoglasno je odlučeno da će Skupštinu NK Bosna činiti: Goran Andrijanić (predsjednik), te članovi Ivica Andrić, Rasim Aščalić, Vejsil Ašlama, Asmir Babić, Emsud Bečar, Šaćir Ćelebić, Mensur Džaviti, Zoran Đoja, Adhan Frljak, Mustafa Hadžimehmedagić, Faruk Ihtijarević, Mensur Konjičanin, Akif Limo, Mirsad Lukhodžić, Esad Novokmet, Mustafa Omanović, Sidik Projak, Nedim Provalić, Mustafa Redža, Edin Salčinović, Avdo Seferović i Alija Zubić.

Na startu sjednice predstavljeni su finansijski izvještaj i izvještaj o radu dosadašnjeg predsjednika kluba, te je Skupština usvojila ove izvještaje, a konstatirano je da tokom dosadašnjih aktivnosti nije bilo velikih dugovanja.

Potom se pristupilo izboru Nadzornog odbora kluba, te je jednoglasno odlučeno da će taj odbor sačinjavati: Edin Hakanović (predsjednik), te Nermin Dervišević i Esmir Džafić (članovi).

Glavni dio večeri svakako pripao je izboru upravnog odbora i novog predsjednika (upravnog odbora) kluba. Ponovo, jednoglasno je odlučeno da će na čelo kluba biti vraćen Nermin Kadrić – Buco, koji već ima veliko iskustvo u vođenju upravo ovog kluba, koji je doživio neke najbolje momente upravo u eri njegovog rukovođenja klubom.

Također, u upravni odbor kluba, uz Kadrića, ušli su još: Zijad Breščić u funkciji zamjenika predsjednika, te članovi: Mirza Alimanović, Edin Begović, Emir Bijedić, Kenan Debelac, Fikret Frljak, Ferid Hadžijakupović, Amir Hašimović, Adnan Jašarspahić, Alem Mušinbegović, Sakib Porča, Vahid Ramić, Emir Vračo i Sead Zerdo.

Pruzeto – izvor: visoko.co.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close