-TopSLIDEBiHOpćine BiHPolitika

Nermin Deljkić ponovo dobio mandat u OV Tešanj

Najpoznatiji i najhrabriji lokalni političar i vijećnik u Općinskom vijeću Tešanj Nermin Deljkić je ponovo osvojio mandat i ušao u OV Tešanj. 

On je jedna lokalna kombinacija SDA-ovog Harisa Zahiragića, banjalučkog Draška Stanivukovića i muftije Muamera Zukorlića uz lucidnost Ivana Pernara iz susjedne nam Hrvatske.

 Jedini koji je otvoreno govorio o svim (ne) legalnim i sumnjivim poslovima na području općine Tešanj, i zbog toga došao u jednu vrstu sukoba sa svojom partijom SDP, odnosno sa njenim rukovodstvom. Ipak, rukovodstvo OO SDP Tešanj je bilo za kohabitaciju sa vladajućim po sistemu “da i oni u SDP-i uberu koju mrvcu vlasti”, ali borbeni i energični Deljkić koji je bio protiv bilo kakvih malverzacija je sprečio takvu vrstu dogovora “iza kulisa”.

Deljkić i dalje ne miruje nego na društvenim mrežama iznosi primjere krađe glasova, primjere dodavanja glasova, primjere za koji svi znaju da se stalno dešavaju na izborima, ali o kojima su do sada uglavnom šutjeli svi. 

Nermin je unio jednu svježinu, novu energiju u rad OV Tešanj, ali se uspio polako i sigurno nametnuti kao jedan od predvodnika mlađe generacije političara koja neće i ne želi da im iste “face” kroje sudbinu već evo punih trideset godina.

zosradio.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close