NogometPrva liga F BiHSport

Neodigrana takmica NK Novi Travnik – FK Velež registrovana službenim rezultatom 0:3

Danas je održana vanredna sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH na kojoj je izvršila analizu utakmica 24. kola Prve lige FBiH, a nodigrani susret NK Novi Travnik – FK Velež registrovan je službenim rezultatom 0:3 u korist mostarskog kluba.

Komisija za takmičenje NS FBiH razmatrala je cjelokupan spis predmeta vezano za neodigranu utakmicu 24. kola Prve lige Federacije BiH: NK Novi Travnik – FK Velež. Komisija je utvrdila da je glavni sudac prije početka utakmice utvrdio da klub domaćin nije osposobio teren za igru, te da isti nije zadovoljavao odredbe Pravila nogometne igre, na osnovu čega je donio odluku o neodigravanju utakmice.

Na osnovu svih dostavljenih izvještaja, fotografija i video zapisa Komisija za takmičenje NS FBiH je na osnovu člana 63. stav 1. Pravilnika o nogometnim takmičenjima (neodigravanje i prekid utakmice), a uvažavajući član 39. istog Pravilnika (Ocjena podobnosti terena za igru) donijela je odluku o registraciji navedene utakmice službenim rezultatom 3:0 (p.f.) u korist FK Velež.

Ovo su sjajne vijesti za Mostarce, jer su sada bliže ostanku u Prvoj ligi FBiH. Mostarci će imati 33 boda, dva više od Budućnosti koja se nalazi u opasnoj zoni.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close