LifestyleLjubav i sex

Ne zavode baš svaku ženu mišićava i gola muška tijela

Istraživači su ženama pokazivali fotografije odjevenih, golih, mršavih, debelih i zgodnih muškaraca te su pratili njihove reakcije, prenosi Men's Health. Najviše ih je iznenadilo to što većinu žena ni na koji način nisu uzbudili goli i zgodni muškarci. Kod fotografija muškaraca s velikim i izraženim mišićima žene su provodile više vremena gledajući u njihove spolne organe nego u tijela. Isti testovi na muškarcima su pokazali slične rezultate.

“Otkrili smo promjene u veličini zjenica pri promjeni fotografija muškarca i žene, zavisno od seksualne opredijeljenosti neke osobe. Heteroseksualnim muškarcima i ženama su se malo širile zjenice kada smo im pokazivali fotografije suprotnog spola, ali količina odjeće na ljudima nije utjecala na njih”, kazala je istraživačica Janice Attard-Johnson.

Žene koje su učestovale u istraživanju kazale su kako vole gledati privlačne muškarce, ali ne vole nabildane tipove jer ostavljaju utisak kako se više brinu o svom izgledu nego o ljepšoj polovini. Kako su kazale, najviše vole atletski građene muškarce sa širokim ramenima.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close