BiHPolitika

Ne zanimaju me špekulacije, koalicija sa SBB-om stabilna

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je u ovom trenutku najvažnija stabilnost koalicije sa SBB-om BiH.

Izetbegović je to izjavio prije početka sjednice Kolegija SDA, ne želeći pri tome komentirati transkripte objavljene nakon hapšenja predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

„Ožiljci uvijek od svega ostaju, ali možda čak bude i efikasnija. U želji da dokaže da može i ovako. Mislim da je refleks inata proradio u SBB-u i s naše strane će imati takav odgovor. Krajnje je vrijeme da narod osjeti konkretno da se nešto pomiče“,, kaže Izetbegović.

Izetbegović je odgovorio i na novinarsko pitanje kako komentariše u medijima objavljene transkripte razgovora u kojima gospodin Radončić navodno optužuje njega i aktuelnog direktora OSA-e.

„Ne bih davao komentare ne bazi nečega i u momentu kada nemamo gospodina Radončića pa da ga pitamo da li on stoji iza takvih riječi. Ne bih se upustio u to da te stvari komentiram. Ono što je meni bitno u ovom trenutku jeste stabilnost koalicije, a šta neko u jednom momentu pomisli ili eventualno kaže, znate, to možda toliko nije ni važno. Važno je kuda to sve ide, kako se gospodin Radončić odnosi prema ovoj koaliciji, kako se ta stranka odnosi prema ovoj koaliciji, a oni se odnose dobro. Imali su danas Predsjedništvo i dali su dobre poruke, stabilizirajuće, i dobiće danas takav odgovor s naše strane. A sad te špekualacije ko je šta rekao, kako je mislio u nekom momentu krize, to toliko nije ni važno“, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da se ne slažu gledišta SDA i SBB vezano za ulogu Aljoše Čampare, ali da svako ima pravo na svoje gledište.

„SBB ima pravo na svoja gledanja i tu nam se ne slažu. Čampara je među prvima predložio koaliciju s SBB. Sve ostalo su špekulacije. Ja ću se odnositi prema onome kako se budu odnosili ljudi u SDA u odnosu prema koaliciji. Dakle, konkretno, a ne kako se čuje šta je neko rekao u nekoj kafani“, kaže lider SDA.

Uz Čamparu, često je u vezu s hapšenjem dovođen i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

„Nikakvog uticaja niti sam mogao imati niti sam imao na ono što se dešavalo s Radončićem. Sve ostalo mogu podvesti pod špekulacije. Ja sam podržavao koaliciju s SBB-om, radio aktivno na njoj, bio više puta u kontaktu i s Radončićem“, kaže Asim Sarajlić, potpredsjednik SDA.

BiH se vratila na evropski put, potcrtao je Izetbegović.  On je dodao i da nije bilo nikakvih uslovljavanja SBB-a s ciljem nastavka saradnje SDA i SBB-a. Kaže da je koalicija na svim nivoima stabilna i da se uskoro može očekivati popunjavanje upražnjenih mjesta u Vijeću ministara BiH.
(Vijesti.ba)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close