-TopSLIDEBiHPrivreda

Ne zaboravite: Od ovog vikenda mijenjaju se i periodi tzv. jeftinije i skuplje struje, evo kako će se računati…

IZ ELEKTROPRIVREDE BIH POJAŠNJAVAJU

Prelaskom na zimsko računanje vremena, u noći između 28. i 29. oktobra 2023. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifa (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za potrošače koje strujom snabdijeva Javno preduzeće Elektroprivreda BiH, saopćeno je iz tog preduzeća.

Domaćinstva s dvotarifnim brojilima će tzv. jeftinu struju imati radnim danima i subotom u periodima od 13 do 16 i od 22 do 7 sati, a nedjeljom cijelog dana.

Za ostale kategorije kupaca (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu, te javna rasvjeta) utrošak električne energije obračunavat će se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 22  do 7 sati a subotom i nedjeljom cijelog dana.

Informacije kupci mogu pronaći na web-stranici Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH (www.epbih.ba), dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima Elektroprivrede BiH.

FENA

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close