Ne stišava se medijski rat Radončića i Izetbegovića: Optužbe za lošu vlast i kriminal

Ne stišava se medijski rat dvojice kandidata za člana predsjedništva BiH i lidera stranaka SDA i SBB, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP). Naime, jutrošnji „Dnevni avaz“, list koji je Radončić osnovao, žestoko je kritizirao Izetbegovića zbog njegove izjave da u emisiji televizije OBN da u BiH nije sve crno.

Istovremeno, Izetbegoviću bliska Al-Jazeera Balkans sinoć je objavila novi tekst u vezi sa optužbama protiv Radončića koje su iznesene na Kosovu. Radončiću sklon medij navodi izjave analitičara i građana o tome kako je stanje u BiH katatrofalno, te da poručuje da Izetbegovića treba biti stid zato što je dao takvu izjavu. Tu su izjavu ocijenili kao „najbolji primjer kako vlastodršci žele prikiriti katastrofalne posljedice svog 20-godišnjeg neposobnog vladanja.“

S druge strane, Al-Jazeera navodi da je imala uvid u optužnicu protiv Nasera Keljmendija te da se u njoj Radončić spominje kao dio kriminalne grupe.

– U optužnici u koju je Al Jazeera imala uvid, Fahrudin Radončić spominje se u dvije od ukupno devet točaka, a koje se odnose na organizirani kriminal i teško ubojstvo. Tužitelji na Kosovu svrstali su ga u kriminalnu skupinu koja je 2006. održala niz sastanaka u Sarajevu, gde je isplanirala ubojstvo, kako se navodi, rivala i glavnog gangstera Ramiza Delalića – Ćele – objavila je Al-Jazeera, navodeći da stav Tužilaštva BiH da se protiv Radončića ne vodi istraga, za Kosovo ništa ne mijenja, prenosi NAP.

Osim, Izetbegovića i Radončića, ozbljni kanididati za bošnjačkog člana predsjedništva BiH su dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat, Bakir Hadžiomerović (SDP) te Emir Suljagić (Demokratska fronta).

www.magazinplus.eu – NAP

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close