LifestyleShowbiz

Ne propustite: Dan Hajrudina Šibe Krvavca 22. decembra u kinu Meeting point

JEDAN OD NAJVEĆIH BH. FILMSKIH UMJETNIKA

22. decembra u kinu Meeting Point o filmu “Diverzanti” govorit će Nebojša Jovanović, a poslije predavanja bit će prikazan Film “DIVERZANTI”

Dan Hajrudina Šibe Krvavca je poseban program kojim Udruženje rediteljica i reditelja u BiH obilježava 92. rođendan jednog od najvećih BiH filmskih autora, majstora žanra i jednog najgledanijih reditelja na svijetu.

Svojom snažnom autorskom ličnošću spojenom sa rijetkom zanatskom vještinom i smislom za spektakl i akciju u funkciji emotivnog anagažovanja publike, a ne slavljenja ove ili one ideologije, donio je potpuno novu vrijednost u Ex-Yu i BiH kinematografiju.

22. decembra u kinu Meeting Point o filmu “Diverzanti” govorit će Nebojša Jovanović, a poslije predavanja bit će prikazan Film “DIVERZANTI”.

Na ovaj način Udruženje rediteljica i reditelja u BiH, nastavlja jasno naglašavati ogromnu važnost reditelja u našoj kulturi i njihov trajni utjecaj jer su oni ti koji tvore ne samo kulturnu nego i socijalnu sliku nekog društva, ali, zbog prirode posla, nisu jasno vidljivi.

Dan Šibe Krvavaca, osim slavljenja filmske umjetnosti, želi da donese svijest i inspiraciju novim generacijama koji gotovo uopšte nisu upoznati sa jednim od najznačajnih bh. umjetnika.

Filmski centar Sarajevo je partner ovoga značajnog memorijalnog događaja.

(FCS)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close