Ne odgovarajte na poruke o osvojenom novcu

Pozivi i poruke koje dolaze s nepoznatih brojeva koji počinju s 0088 su prijevara, ne pokušavajte ih nazvati niti im odgovoriti na poruku, upozorili su telekom operateri iz BiH. Kompanija m:tel upozorila je korisnike da ne odgovaraju na pozive i poruke koje dobivaju s nepoznatih brojeva koji počinju s 0088 jer je riječ o prijevari.

U ovoj kompaniji su istaknuli da je riječ o pozivima sa satelitskih mreža koji se tako i tarifiraju, a ceh plaćaju korisnici koji pozovu sumnjive brojeve. “Obavještavamo korisnike da ako su dobili SMS poruku s navedenih brojeva, a u kojima se navodi da su dobili nagradu i da trebaju pozvati sporni broj ne ostvaruju poziv – kazali su u m:telu. Dodali su da u cilju zaštite korisnika poduzimaju sve mjere kako bi zloupotrebe bile spriječene, te da je svim korisnicima 24 sata dnevno na raspolaganju korisnička služba koju mogu kontaktirati preko besplatnog broja 066/10-10-10. – Kontinuirano informiramo korisnike o mogućnosti ovakvih spamova s kojom se susreće većina telekom operatera, pa nemamo povećan broj poziva u call centrima”, kazali su u m:telu.

Jedan korisnik iz Banje Luke kazao je kako je dobio poruku s broja koji počinje s 0088 kojom je obaviješten da je osvojio 10.000 maraka. “U poruci je stajao broj koji trebam pozvati kako bih dobio novac. Odmah sam znao da se radi o nekoj prijevari i o svemu sam obavijestio m:tel“, kazao je ovaj korisnik. Njegov sugrađanin kazao je da je pozvao broj koji mu je naveden u poruci i ostao bez novca na računu. Još početkom mjeseca korisnici BH Telecoma dobivali su pozive i SMS poruke s nepoznatog broja koji počinje s 0022 i 0096 iz Gvineje i s Maldiva iza kojih se također krila prijevara. HT Eronet je još u listopadu prošle godine upozorio korisnike da budu pažljivi pri odgovaranju na pozive s nepoznatih brojeva iz inozemstva te da ne odgovaraju na poziv s broja +88213200600, ali i s ostalih brojeva koji počinju s +882, jer postoji mogućnost prijevare. Iz Eroneta savjetuju korisnicima da te brojeve uklone s liste propuštenih poziva.

Večernji List

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close