NDP: Dodik posegao za najbrutalnijim lažima da bi spasio sam sebe

Narodni demokratski pokret (NDP) saopštio je da je predsjednik RS Milorad Dodik ponovo posegao za “najbrutalnijim lažima i insinuacijama optužujući lidera NDP-a Dragana Čavića za tobožnji organizovani, britanski plan koji opozicija, predvođena Čavićem i Bakirom Izetbegovićem, treba da sprovede u djelo”.

“U bjesomučnoj ali uzaludnoj ’spasilačkoj akciji’ – spasavanja samoga sebe od pravde koja je spora, ali dostižna, Milorad Dodik je ponovo posegao za najbrutalnijim lažima i insinuacijama optužujući lidera NDP-a”, navodi se u saopštenju.

Iz NDP-a poručuju da se Dodik obrušava na one koji na najubjedljiviji način govore o njegovom kriminalu i korupciji, kao i njegove nekompetentne i kriminalizovane vrhuške.

Dodik je po ko zna koji put, ukazivanja na njegovu kriminaliziranu i korumpiranu vlast, doživio kao dio nekakvog scenarija, kojim, uz navodnu pomoć stranaca, opozicija želi da ga sruši s trona i na taj način ugrozi RS, istakli su u NDP-u.

Dodali su da je Dodik zaboravio da kaže da je upravo on s Izetbegovićem dogovorio strategiju uzajamnog napadanja u izbornoj godini, dok je pritom podrška poslanika SDA u Narodnoj skupštini RS neupitna.

“Nismo li to imali priliku vidjeti minulih dana prilikom usvajanja budžeta, Zakona o radu, Zakona o unutrašnjim poslovima…”, upitali su u NDP-u.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je danas da je Savez za promjene krenuo u spiralu izdaje i da djeluje tako da Bakir Izetbegović bude zadovoljan.

Govoreći o izjavi Bakira Izetbegovića da je Savez za promjene poželjniji partner na nivou BiH i da vlast iz RS vrši opstrukcije, kao i da je stanje u FBiH bolje nego u RS, Dodik je kazao da to nije istina.

“Izetbegović laže i govori budalaštine koje mu je neko došapnuo. Situacija nije bajna ni u RS, ni u FBiH, ali je sigurno da se Federacija ne može pohvaliti s nečim više od Republike Srpske”, ocijenio je Dodik.

Dodik je danas održao predavanje “Izazovi i odgovori” na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci gdje je govorio o stanju u RS i drugim aktuelnim pitanjima.

Večernji.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close