logo
bios

NBA ovo radi tek peti put

Objavljeno prije 4 sedmice . u uto, jan 28th, 2020

POGIBIJA Kobea Bryanta natjerala je NBA da tek peti put u povijesti odgodi utakmicu. 

Tragedija jednog od najvećih košarkaša u povijesti šokirala je igrače i trenere NBA klubova, koji su vodstvu lige zamjerili što nije odgodilo utakmice koje su se igrale u nedjelju, samo nekoliko sati nakon što je objavljena vijest o Bryantovoj smrti. 

Utakmice tada i dan kasnije su se ipak igrale i igrači su na svoj način odali poštovanje jednom od najboljih košarkaša svih vremena, ali jednu utakmicu NBA liga je ipak odgodila, i to poseban meč.

Noćas se u Los Angelesu trebao igrati gradski derbi Lakersa i Clippersa, ali je liga, na zamolbu Lakersa i uz suglasnost Clippersa, pristala na odgodu.

Ovo je tek peti put u povijesti NBA lige da se utakmica odgađa zbog razloga koji nisu vezani za vremenske neprilike. Do sada su se utakmice odgađale samo povodom  najvećih nacionalnih tragedija – atentata na Johna Kennedyja 1963. i Martina Luthera Kinga 1968., bombaškog napada na bostonskom maratonu 2003. i masakra u srednjoj školi u Columbineu 1999.

Prvu utakmicu nakon smrti Kobea Bryanta, simbola kluba, Lakersi će tako igrati u noći s petka na subotu kada u Staples Center dolazi Portland.

index

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh