Kolumne

Nazif Veledar: Neće biti fotelja ako nestane države

NEĆE BITI FOTELJA AKO NESTANE DRŽAVA

Zašto šutite, vi, bosanskohercegovački političari? Zašto vas predizborna kampanja uspavljuje? Zašto vas međustranačka borba zavarava? U pitanju je opstanak države Bosne i Hercegovine. Umjesto da se zajednički borite za svoju državu Bosnu i Hercegovinu, vi se optužijete, bavite jedni drugima, prepirete i svađate, borite se za vlast, fotelje i novac. Ako ne bude države Bosne i Hercegovine neće biti ni vas, ni vaše vlasti, ni fotelja.

Dok se vi šetate Bosnom i Hercegovinom zanešeni preizbornom kampanjom, Plenković i Milanović se bave Bosnom i Hercegovinom nasrćući na njen suverenitet i na njen Ustav, i upadaju bez najave na teritorij Bosne i Hercegovine. Zašto na takve agresivne poteze šutite? Koga ste obavijestili da oni to rade? Jeste li se, bar, sjetili obavijestiti Brisel i Vašington? U užarenoj vatri preizborne kampanje ne smijete zaboraviti da je država Bosna i Hercegovina ugrožena. Hrvati i Bošnjaci nisu imali sukoba u prošlosti; HDZ je taj koji ih je suprostavio i antagonizirao, i učinio UZP. Ustavni sud Bosne i Hercegovine je proveo presudu po apelaciji Bože Ljubića 2017. godine. Što se tiče Predsjedništva Bosne i Hercegovine, o članu predsjedništva iz reda hrvatskog naroda nigdje ne piše ništa u presudi Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Zaboravljate da je Schmidt, samo za 6 sednica, odgodio nametanje Izbornog zakona po volji HDZ BiH. On je rekao da će nametnuti Izborni zakon ako se ne dogovorite za 6 sedmica. Schmidtu je jasno, da se nećete dogovoriti sa HDZ BiH (to je samo njegov izgovor da ne kažem finta), i da patriotski politički subjekti u BiH neće pristati na vladavinu manjine nad većinom. Schmidt neće odustati da ispuni želje i nagradi HDZ BiH. Schmidt je rekao da treba provesti presudu po apelaciji Bože Ljubića koja je već provedena. HDZ BiH i HNS očito obmanjuju javnost kada kažu da pomenuta presuda nije provedena.Patriotske političke stranke u Bosni i Hercegovini moraju to znati. Trebaju zajednički raditi da do toga ne dođe.Država treba biti pod broj 1. Previše su van drage fotelje za koje se borite vi, bosanskohercegovački političari. Neće biti fotelja ako nestane država.

FB: Nazif Veledar

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close