Nastavljeno zasjedanje Skupštine ZDK

Danas je nastavljena 20. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, prekinuta prije nekoliko dana. Nakon nje, biće održano i redovno zasjedanje 21. sjednice Skupštine ZDK.

Na početku sjednice raspravljalo se o radu nevladinog sektora i udruženja u 2014. godini, te je govoreno o potrebi češće kontrole i upotrebi budžetskih sredstava.

Većina zastupnika je izrazila želju da se uvede detaljnija kontrola, nadzor nad radom i trošenjem novca koji se daju NVO.

Zastupnik Kemal Mušinbegović (SBB) je za govornicom obavjestio kolege zastupnike da on, te zastupnici Naida Delibašić i Amra Jupić neće ubuduće raditi u sklopu kluba zastupnika ove stranke, ali i pojasnio da je njihova namjera da ostanu članovi SBB-a.

– Nije nam namjera da napuštamo SBB, politiku ove stranke i ostajemo njeni članovi, rekao je Mušinbegović.

Nezvanično saznajemo da je njihova odluka donesena pod utjecajem ljudi iz A-SDA, koji su nezadovoljni raspodjelom funkcija, jer su očekivali da im SDA ustupi neko ministarsko mjesto.

Također, već prva naredna glasanja pokazati će koliko su uistinu odani SBB-u, mada i njihov eventualni izlazak iz stranke neće imati utjecaja na skupštinsku većinu koalicije koju predvode SBB i SDA.

U nastavku današnjeg zasjedanja, na 21. sjednici, biće razmatran nacrt budžeta za 2016. godinu.

Autor: A. DŽONLIĆ – avaz.ba

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close