Naši atletičari postigli veoma dobre rezultate u Zagrebu

Na Međunarodnom atletskom mitingu Dinamo 2013 naši atletičari su postigli zapažene rezultate.
Najbolji rezultat je ostvario Amel Tuka u disciplini 400m gdje je u veoma kvalitetnoj utrci uspio poraziti Željka Vinceka i Mateja Ružića. Tuka je istrčao vrijeme 47.40.Otkaze Sandre Perković i Dragane Tomašević iskoristila je naša Gorana Tešanović. Gorana je osvojila prvu poziciju i u bacanju diska(43,52m), a i u bacanju kugle(12,93m).
U utrci na 800m drugu i treću poziciju su osvojile naše predstavnice. Biljana Cvijanović je bila druga, dok se Vladana Gavranović morala zadovoljiti trećom pozicijom.
Predstavnik u skoku u vis Haris Selimović je još jednom preskočio visinu 2,10m i tako je već postao kontstantan na toj visini. Jučer u Zagrebu ta visina je bila dovoljna za osvajanje treće pozicije.
Šesnaestogodišnja Ivana Macanović u disciplini 100m za žene osvojila je odličnu treću poziciju sa rezultatom 12.50 u konkurenciji i do deset godina starijih takmičarki.
Na postolje se popeo i Milan Lukač koji je u disciplini 110m prepone osvojio treću poziciju.
U Velenju se u utorak održava jedan od najjačih mitinga na ovim prostorima, a nastupit će trojica naših atletičara. U utrci na 800m Amel Tuka će se suprostaviti prvaku Evrope, Rusu Juriju Boržakovskom, dok će Hamza Alić i Mesud Pezer za protivnika imati svjetskog vicešampiona Dylana Armstronga.

izvor: fcb

Olimpijci iz Bosne i Hercegovine
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close