BiHPolitika

Naša stranka: Ne idemo u vlast sa HDZ-om, SDA i SNSD-om

Predsjedništvo Naše stranke na sjednici održanoj danas jednoglasno je potvrdilo da ova stranka ni na jednom nivou vlasti neće ići u koaliciju sa HDZ-om, SDA i SNSD-om.Ova rečenica bila je ujedno i jedina u saopćenju koje je danas odaslala Naša stranka nakon održane sjednice predsjedništva stranke.

Podsjetimo, u proteklim danima u političkim kuloarima kružile su priče da je Bh. blok na ozbiljnom ispitu zbog činjenice da bi neke od ovih stranaka mogle na nivou Federacije i BiH otići u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. To se najviše odnosilo na SDP i DF.

Iako su nakon sastanka sa liderom DF-a Željkom Komšićem, lider SDP-a i Naše stranke, Nermin Nikšić i Predrag Kojović izjavili da se neće primicati ni SDA ni HDZ-u BiH, takav jedan zaključak, zajedno kao Bh. blok, nisu donijeli.

Sada je, dakle, prva Naša stranka istupila sa nedvosmislenim stavom da neće u vlast sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, a u narednoj sedmici očekuje se i sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj bi i ova stranka trebala donijeti jasan stav.

Kada je riječ o SDP-u ostaje da se vidi da li su istiniti navodi da jedan dio rukovodstva s Nermin Nikšićem na čelu sebe ipak vidi u vlasti FBiH i BiH s navedenim strankama, dok drugi dio vrši ogroman pritisak da se to ne desi.

Sam Nikšić jučer je rekao za Klix.ba kako Bh. blok još uvijek nije donio nikakvu odluku o ulasku u vlast, a nakon što je lider SBB-a Fahrudin Radončić otvoreno kazao za Klix.ba da će Bh. blok, koji čine SDP, DF i Naša stranka, prihvatiti koalicioni poziv SDA.

Nikšić je podsjetio da se danima u medijima plasiraju informacije kako je SDA pronašla alternativu Bh. bloku i kako će napraviti vlast jedan dan s nekim manjim strankama, drugi dan sa SBB-om, treći dan opet s nekim trećim, a danas s Bh. blokom.

Ostaje i da se vidi da li će i ostale dvije stranke biti principijelne kao Naša stranka ili će, ipak, odlučiti drugačije, a što bi najvjerovatnije dovelo do raspada Bh. bloka.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close