Narode, baš si naivan: Bh. poslanicima ne pada na pamet da smanjuju svoje plate!

Da nema stvarne volje za smanjenje plaća visokim dužnosnicima u Bosni i Hercegovini dokaz je podatak da još nikada pred Vijeće ministara nije stigao zaključak kojeg su poslanici Predstavničkog doma usvojili još 15. aprila, saznaje novinska agencija Patria.

Naime, poslanici PD PSBiH usvojili su zaključak poslanika Stranke za BiH Beriza Belkića kojim je glasanje o svim prijedlozima za smanjenje plata odgođeno. On je predložio da materijali predviđeni za sve te tačke o ovoj temi budu prikupljeni i dostavljeni Vijeću ministara BiH da napravi jedinstven dokument kojim će se ići ka smanjenju plaća.

Tako je odgođeno izjašnjavanje o prijedlogu zakona poslanika HDZ-a Nike Lozančića, prijedlogu zakona poslanika SNSD-a Milorada Živkovića, te inicijative Kluba SDA i inicijative poslanika SDP-a Ante Domazeta i Denisa Bećirovića.

NAP saznaje da Ministarstvu finansija BiH do jučer 25. aprila zaključak nije došao, iako je s ovim datumom i istekao rok za dostavu.

Inače, najveći problem poslanicima je predstavljala činjenica da su se stekli uslovi da se plaće mogu smanjiti odmah po usvajanju izmjena zakona. (Nap.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close