Narcisse najbolji rukometaš svijeta

DANIEL NARCISSE pamtit će 8. siječnja 2013. jer do podneva tog dana proglašen je najboljim rukometašem svijeta u 2012. i potpisao posljednji veliki ugovor karijere s PSG-om.

Prema izboru navijača, novinara i IHF-ovih stručnjaka, 33-godišnji lijevi vanjski Kiela i reprezentacije Francuske, kojeg zbog “letačkog” umijeća i sposobnosti zadržavanja u zraku zovu “Air France”, prvo je proglašen rukometašem godine u izboru Međunarodne rukometne federacije, u kojem je dobio 25 posto glasova, četiri više od prvog pratitelja Mikkela Hansena (PSG/Danska).

Inače, treće mjesto u izboru podijelila su čak trojica igrača s po 18 posto glasova: Kim Anderson (Kolding/Švedska), Filip Jicha (Kiel/Češka) i Julen Aguinagalde (Atletico Madrid/Španjolska).

Odmah nakon ove počasti, slijedio je još jedan sjajan događaj za Narcissea – potpisao je ugovor s najbogatijim klubom svijeta – PSG-om. Sve ovo dogodilo mu se tijekom slobodnog prijepodneva na pripremama reprezentacije za skorašnje SP!

“Čast mi je potpisati za PSG, koji gradi veliku momčad za vrh Europe. Takav projekt nije me mogao ostaviti ravnodušnim i jednostavno sam morao potpisati” otkrio je Narcisse motive koji su ga natjerali na na kraju ove sezone napusti Kiel.

Ali, u PSG ga čeka fantastična momčad: Mikkel Hansen, njegov “susjed” na vrhu izbora za rukometaša godine, bit će mu suigrač u nezaustavljivoj vanjskoj liniji: Narcisse lijevo, Hansen u sredini i Marko Kopljarom na desnom vanjskom.

A od ljeta im se ne pridružuje samo Narcisse, nego i Igor Vori na crti, te Fahrudin Melić na desnom krilu, koji je trenutno u Velenju peti strijelac Lige prvaka!

Šeik od davljenika napravio “superbrand”

Kao i nogometni imenik, rukometni PSG je godinama muku mučio sa sponzorima (imenima), ali i rezultatima, a prošle sezone jedva se spasio ispadanja iz prve francuske lige. Imao je jednak broj bodova kao i Istres koji je potonuo, ali spasio ga je bolji omjer u međusobnim susretima.

Nova era za klub svanula je ukazanjem Šeika Tamima bin Hamada al-Thanija, predsjednika Qatar Investment Authorityja, koji je spasio i pariški nogometni klub.

Klub koji je osvojio samo dvije “titule” u drugoj ligi, odjednom postao neodoljiv velikanima

QIA je postao 100-postotni vlasnik kluba, koji je od Paris Handball promijenio ime u Paris Saint-Germain Handball i krenuo je sa slaganjem nove momčadi iz temelja. Zapravo, najtočnije bi bilo reći da je to od prije šest mjeseci potpuno novi klub.

PSG (odnosno Paris Handball), koji je još 2010. igrao u drugoj ligi, pretrprošle godine natjecanje u prvoj završio kao 11., a prošle kao 12. u prvoj, sada je lider prvenstva, sa šest bodova prednosti ispred donedavno neuhvatljivog Montpellierea.

Nijedan od svjetskih rukometn ih velikana ne može odoljeti pozivu iz Pariza. Jasno, zbog “projekta” u klubu, koji je u 72 godine povijesti od trofeja ima jedan francuski kup i dva naslova pobjednika druge lige.

Zimsko haranje tržištem uvod za Karabatića

Prvi je doveden trener Philippe Gardent. Uslijedili su friški olimpijski pobjednici (zapravo prvaci “svega” s Francuskom)  Didier Dinart, Luc Abalo i Samuel Honrubia. Mikkel Hansen, najbolji rukometaš svijeta 2011. i najbolji strijelac LP 2011/12, bio je sljedeća investicija, sve do bogate zimske žetve, koja je kako se priča, samo predigra za “pravu stvar” – Nikolu Karabatića.

www.magazinplus.eu – Index.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close