logo
bios

Napad na Petrovića necivilizovani čin i izraz divljaštva

Objavljeno prije 2 sedmice . u pon, maj 18th, 2020

Nakon što je na Gradskom stadionu u Bijeljini pretučen trener Radnika Slavko Petrović, reagovali su iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

“Povodom napada na šefa stručnog štaba FK Radnik Slavka Petrovića, Nogometn msavez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje ovaj necivilizovani čin i izražava zabrinutost zbog ispoljavanja nasilja. Za ovakve fizičke napade i prijetnje vatrenim oružjem nema opravdanja i počinitelj mora odgovarati pred zakonom. U situaciji kada smo svi zabrinuti zbog pandemije koronavirusa, napad na Petrovića je izraz divljaštva koji sramoti cijelo društvo i sistem koji takve napade ne procesuira i ne kažnjava. NS BiH ovim putem poziva nadležne organe da što prije procesuira počinitelja ovog napada i poduzme odgovarajuće mjere kako bi se ovakvi incidentni ubuduće spriječili”, navode iz NOgometnog saveza BiH.

Podsjetimo, Slavko Petrović napadnut je u subotu u poslijepodnevnim satima na Gradskom stadionu u Bijeljini. Na trenera Radnika je nasrnuo muškarac, koji ga je najprije udario pesnicom, da bi poslije toga izvadio i pištolj.

“Do sada sam više puta upozoravao sve one koji su dolazili na stadion da je ovo prostor koji koriste igrači, da bi trenirali te da rekretivcima nije dozvoljen pristup. Posebno je to sada bitno u ovo vrijeme kada smo imali ovu pandemiju, čime smo pokušali zaštiti igrače od virusa corone. Nakon što je jedno vrijeme odluka kriznog štaba Grada Bijeljine o zabrani korištenja terena bila poštovana, ponovo je Gradski stadion postao okupljalište brojinih posjetilaca. Večeras sam došao na stadion da završim neke poslove, a pošto sam primjetio veliki broj rekreativaca na terenu, upozorio sam se da se udalje sa centralnog terena. Jedan od njih prišao mi je, udario me nekoliko puta pesnicom, prijetio pištoljem, prislonivši mi ga uz tijelo. Sve se to odigralo veoma brzo a nakon što smo ovaj incident prijavili policiji, napadač je po mojim informacijama uhapšen”, rekao je trener Radnika Slavko Petrović, koji je upućen u bijeljinski Dom zdravlja na ljekarski pregled.

Nije ovo prvi put da se slični incidenti događaju na stadionu, a samo zahvaljujući prisebnosti zaposlenih na stadionu ranije se nije dogodio ovakav incident. Postavlja se pitanje kako je taj napadač, ako je došao na stadion da bi se rekreirao, imao pištolj kod sebe, navode iz kluba.

“Od kada se oružje nosi na trčanje ili neki drugi vid rekreacije? Iz tog razloga javlja se i sumnja da je možda napadač na stadion došao sa nekom namjerom. I ranije su zaposleni iz kluba upozoravali da stadion često posjećuju sumnjive grupe, koje ovaj prostor koriste mnogo više za okupljanje i opijanje a ne za rekreaciju. Često su sutradan na tribinama, zaposleni iz kluba, pronalazili velike količine praznih boca od alkohola a ne rijetko i druge materije koje su zabranjene u upotrebi. Šta treba još da se desi na Gradskom stadionu kako bi nadležni organi organizovali ovaj objekat za njegovu stvarnu upotrebu?”, pitaju se iz bijeljinskog kluba.


(Vijesti.ba)

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh