Nakon što su pretukle kolegicu, srednjoškolke se šprdaju po Facebooku: ‘Trebal itebe šišat al da me ne tužiš’

Nakon što je jutros objavljen snimak na kojem se vidi kako tri srednjoškolke u Tuzli, kod zgrade Hemijske/Mješovite škole zlostavljaju i brutalno tuku koleginicu, javnost u gradu soli, ali i cijeloj BiH je zgrožena.

Sa slučajem je upoznata i policija, međutim, to nimalo ne brine tri akterke ovog događaja. Za sada! One na Facebooku, u hronično nepismenoj prepisci, prave zabavu od svega, piše bportal.ba.

‘Trebal itebe šišat al da me ne tužiš’, napisano je u poruci sa ‘zida na zid’. Riječ je o djevojci koja se vidi na snimku s makazama kako žrtvi odsijeca kosu.

Tokom konverzacije, jedna od njih poručuje im da se ne brinu, jer je njena ‘mama rekla da će im platiti frizera, da budu lepe’.

Direktor Mješovite srednje škole Tuzla Nesib Hasanović tvrdi da su svi u ovoj ustanovi u šoku nakon što je u javnost dospio snimak na kojem se vidi kako tri učenici brutalno tuku svoju koleginicu. I žrtva i napadačice su učenice ove škole. Hasanović u izjavi za medije najavljuje da će protiv tri učenice biti poduzete rigorozne mjere, ne precizirajući šta će one konkretno podrazumijevati.

“Obavili smo razgovore sa učenicama, njihovim roditeljima i policijom. Predložićemo rigorozne sankcije o kojima će konačnu odluku donijeti Nastavničko vijeće”, kazao je on.

Tuzlanska policija je još u petak obaviještena o ovom događaju, nakon što je 16-godišnja pretučena učenica zatražila pomoć od radnika na obezbjeđenju škole.

-Radnik obezbjeđenja je u petak u kasnim popodnevnim satima obavijestio policiju o događaju, nakon čega je patrola odmah izašla na mjesto događaja. Danas su aktivnosti nastavljene i učenicama i njihovim roditeljima je upućen poziv za razgovor u službenim policijskim prostorijama, kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK za bportal.ba.

S obzirom na to da je riječ o maloljetnim osobama, policija će poduzimati mjere u skladu sa zakonom o maloljetnicima. Prema Šarićevim riječima s događajem je upoznat i tužilac za maloljetnike.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close