-TopSLIDEBiHPolitika

Nakon što je Bogićević odustao: Trojka saopštila da ima većinu

Nakon burne sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja je prekinuta 24. marta 2021. i političkog razlaza “Četvorke”, iz Naroda i Pravde, SDP-a i Naše stranke tvrde da su i bez ranijeg koalicionog partnera osigurali većinu u Gradskom vijeću i izbor Bogića Bogićevića.

U poslijepodnevnim satima 24. 3. 2021. održan je hitni sastanak gradskih vijećnika Naroda i Pravde, SDP-a, Naše stranke i Platforme za progres koji su potpisima potvrdili da imaju potrebnu većinu za izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva kao i gradonačelnika Bogića Bogićevića, navodi se u saopćenju Naroda i pravde.

“Potpise za izbor Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Bogića Bogićevića za gradonačelnika stavilo je 16 gradskih vijećnika iz ove četiri stranke. Većina u Gradskom vijeću Grada Sarajeva zahtijeva da se nastavak konstituirajuće sjednice, koja je prekinuta, zakaže za petak, 26. mart 2021”, stoji u saopćenju.

“Nažalost, pokušajem kupovine i već viđenim političkim trgovinama, nanesena je šteta Gradu Sarajevu, ali smo uvjereni da su vremena kada je gradonačelnik biran kupljen glasovima, nepovratno prošla. Nastavkom konstituirajuće sjednice vratit ćemo dignitet cijelom procesu, izabrati predsjedavajućeg Gradskog vijeća, gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika koji će svoje funkcije obavljati dostojanstveno, odgovorno i u korist svih građana Sarajave”, navodi se u saopćenju.


(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close