Kultura

Najveći mitovi o islamu u koje mnogi vjeruju

NE, ŽENE NE MORAJU NOSITI BURKU

Iako se posljednjih godina sve više raspravlja o islamu, mnogi i dalje vjeruju u ove zablude

Postoje mitovi u koje jednostavno vjerujemo bez previše provjere. To vrijedi i za islam, a ovo su najčešće zablude koje ljudi imaju o njemu:

1. Muslimanke se moraju pokrivati

 

To nije istina. Nije nužno da žene pokriju svoje tijelo, no ta se ideja proširila kulturološki zbog islamske promocije skromnosti i poniznosti.

 

Od tri milijuna muslimanki u Francuskoj, samo 367 njih je nosilo burke prije nego su zabranjene. A dvije zemlje koje još zahtijevaju nošenje vela – Iran i Saudijska Arabija – ne nastanjuje niti jedan posto muslimana iz cijelog svijeta. Da budemo još precizniji, više zemalja je zabranilo pokrivanje od onih koje su ga uvele.
2. Muslimani su Arapi

 

Tek 20 posto muslimana su Arapi. 62 posto svih muslimana uopće ne živi na Bliskom istoku. Nalik tome je i činjenica da 22 posto svjetske kršćanske populacije živi u Africi, a stanovnici Afrike nisu ni blizu tome da postanu glavni predstavnici kršćanstva, objašnjava Business Insider.
3. Islam je “zapeo” u srednjem vijeku

 

45 posto američkih muslimana vjeruje da je evolucija “najbolje objašnjenje porijekla života”. Usporedno s tim, u to isto vjeruje tek 24 posto kršćana.

 

Isto tako, islamsko “zlatno doba” revolucionaliziralo je gotovo sva područja ljudskih misli, te bez njega ne bi postojala matematika i znanost kakvu danas poznajemo.
(Express.hr)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close