Najmlađi izabrani gradonačelnik vodi najštedljiviji hrvatski grad: Srezao minus od 7 milijuna kuna

Ovaj političar hit je u Hrvatskoj

 Prema analizi tvrtke Bisnode na temelju podataka Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna za 2014. godinu, Grad Umag najrastrošniji je grad u Hrvatskoj i izdvaja 2735 kuna po službeniku.

Na dnu te liste kao najštedljiviji je Grad Kutjevo koji izdvaja svega 183 kune po službeniku. Grad Pleternica je također pri dnu liste, ili na vrhu najštedljivijih, točnije na petom mjestu, javlja 034portal.

“Grad Kutjevo izdvaja pet posto od izvornog proračuna za Jedinstveni upravni odjel dok je zakonski dopušteno 20 posto. Mi smo na minimalcu što se tiče plaća. Realni smo i nismo rastrošni. Ja sam sebi prvi kao gradonačelnik smanjio plaću za tri tisuće kuna. Nakon toga je i svim zaposlenicima plaća smanjena od 15 do 20 posto”, rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Dodaje kako je prije godinu i pol dana od kada je preuzeo odgovornost gradonačelnika Grad Kutjevo bio u minusu od sedam milijuna kuna tako da su bili prisiljeni na mjere racionalizacije. Danas je taj minus manji od milijun kuna i kaže da će i taj minus sanirati u kratkom roku.

Budimir je, inače, najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj i u trenutku dobivanja izbora imao je 26 godina.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close