Ostali sportoviSport

Najmlađi evropski prvak u bilijaru zaštitno lice Hifa Petrola

Sanjin Pehlivanović je briljantnim rezultatima puno učinio na promociji bh. sporta i naše zemlje u svijetu

Najmlađi evropski prvak u bilijaru Sanjin Pehlivanović potpisao je ugovor o saradnji s kompanijom Hifa Petrol u prostorijama Bilijar kluba Predator na Dobrinji.

Ova društveno odgovorna kompanija odlučila je da stipendira u naredne četiri godine Pehlivanovića, koji je briljantnim rezultatima puno učinio na promociji bh. sporta i naše zemlje u svijetu.

– Cilj je da kroz međusobnu saradnju pomažemo našim mladim asovima, istakao je koordinator za marketing kompanije Hifa Petrol Almin Plančić.

– Ovakav potez firme Hifa Petrol je dobar primjer i za ostale kompanije kako se treba odnositi prema našim izuzetnim sportistima i dati im tretman kakav oni zaslužuju kroz pružanje blagovremene podrške, kazao je trener Senad Pehlivanović.

On je dodao da je Sanjin Pehlivanović zahvalan na dobijenoj podršci, koja mu puno znači i pokušaće je opravdati dobrim rezultatima.

sanjin-pehlivanovic---hifa-stipendiranje-DC7.jpg - Najmlađi evropski prvak u bilijaru zaštitno lice Hifa Petrola
Foto: Damir ĆUMUROVIĆ

Vodstvo kompanije Hifa Petrol je odluku o davanju podrške Pehlivanoviću samoinicijativno donijelo pošto je steklo uvid u vanserijske ljudske i sportske kvalitete mladog bh. asa. Podrška kompanije Hifa Petrol će Pehlivanoviću dobro doći, prije svega, za finansiranje daljeg školovanja.

Nakon potpisivanja ugovora za prisutne goste i predstavnike je organizovano druženje i prigodno takmičenje novinara u bilijaru, a za najbolji trojac osigurane su nagrade.

Činu potpisivanja ugovora prisustvovao je vlasnik kompanije Hifa Petrol Hajrudin Ahmetlić i pomoćnik direktora Ahmed Ahmetlić, te premijer KS Dino Konaković, dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Sanjin Pehlivanović, mentor i trener Senad Pehlivanović te menadžer Ramiz Turulja.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close