PolitikaZDK

Najava posjete Dzevada Karahasana Zenicko-dobojskom kantonu

NAJAVA POSJETE AKADEMIKA DŽEVADA KARAHASANA ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU

I – SVEČANO URUČENJE PLAKETE ZDK AKADEMIKU DŽEVADU KARAHASANU

Nakon što je  Odbor za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona sproveo Javni konkurs za dodjelu javnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona i nakon što je Skupština Zeničko-dobojskog kantona donijela Odluke o verifikaciji odluka Odbora za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona o dodjeli javnih priznanja Zeničko – dobojskog kantona, na dan 29. august 2018. godine upriličena je Svečana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona u povodu Dana Zeničko-dobojskog kantona i Povelje Kulina bana na kojoj su laureatima – u svečanom činu – javna priznanja i dodijeljena. Ovom svečanom činu jedan od laureata, uvaženi bosanskohercegovački književnik, dramatičar, esejist, romanopisac, akademik Dževad Karahasan nije bio u mogućnosti prisustvovati.

Ovim putem, sa posebnim ponosom, obavještavamo vas da će premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak svečano uručiti PLAKETU Zeničko-dobojskog kantona, kao priznanje za izuzetan doprinos u razvoju društvenih djelatnosti, te afirmaciji kulture i umjetnosti, uvaženom akademiku Dževadu Karahasanu.

Ovaj svečani događaj će biti upriličen u ponedjeljak 29. oktobra 2018. godine u 12.30 sati u velikoj sali Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

II – POSJETA AKADEMIKA DŽEVADA KARAHASANA Univerzitetu u Zenici
– susret sa rektorom Univerziteta (prof.dr.Damir Kukić) i RAZGOVOR SA STUDENTIMA(zgrada Filozofskog fakulteta od 16.15 h).

III – KNJIŽEVNO VEČE SA AKADEMIKOM DŽEVADOM KARAHASANOM

Povodom dodjele PLAKETE Zeničko-dobojskog kantona akademiku Dževadu Karahasanu, a u sklopu obilježavanja Mjeseca knjige, Javna ustanova Gradska biblioteka Zenica u saradnji sa Skupštinom Zeničko-dobojskog kantona organizuje književno veče i druženje sa akademikom Dževadom Karahasanom, uz predstavljanje knjige eseja „Nedoumice“ i knjige „Iz tame svijeta“. Knjige će predstaviti mr.sc. Fatima Bilčević, moderator – književnik Željko Grahovac.

Književno veče sa akademikom Dževadom Karahasanom održat će se u ponedjeljak 29. oktobra 2018. godine u 19.00 sati u sali Gradske biblioteke u Zenici.

 

Svi današnji događaji počet će odavanjem dužne počasti ubijenim policajcima!

Stručna Služba Skupštine

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close