Nagrada za najgori holivudski film: Will Smith i njegov sin osvojili čak tri zlatne maline

“Zemlja: Novi početak” i “Film 43” dobitnici su najviše Zlatnih malina u subotu dok je favorit Adam Sandler ostao praznih ruku na svečanoj dodjeli nagrada najgorim holivudskim filmovima i glumačkim izvedbama u protekloj sezoni.

“Zemlja: Novi početak” s Willom Smithom i njegovim sinom Jadenom osvojila je tri zlatnom bojom posprejana kipića malina: Jaden Smith za najgoreg glumca, Will Smith za najgoreg sporednog glumca te obojica za najgoru otac-sin kombinaciju zvijezda.

Film u koji je uloženo 130 miliona dolara u režiji M. Nighta Shyamalana bio je ogromni promašaj za Sony Corp. Columbia Pictures prošle godine zaradivši jedva 60 miliona dolara na američkim i kanadskim kinoblagajnama.

“Film 43” sa 16 komičnih skečeva u kojima glume zvijezde poput Halle Berry, Kate Winslet i Hugha Jackmana osvojio je Zlatne maline za najgori film, najgori scenarij za svojih 19 scenarista te najgoreg redatelja za svih 13 filmaša.

Adam Sandler koji je u karijeri osvojio 20 nominacija za Zlatne maline, nije uspio pobijediti u nijednoj od sedam ovogodišnjih nominacija za komediju “Starci 2”.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close