-TopSLIDEOstali sportoviSport

Nadina Mehmedović osvojila srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu na EP za juniore

EP u Sarajevu

Evropsko prvenstvo u taekwondou za juniore danas je zvanično počelo u Sarajevu. 

U naredna četiri dana najbolji juniori iz 45 zemalja biće učesnici događaja u organizaciji Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Svoj nastup danas su imale tri bh. takmičarke, Petra Ždero, koja je poražena u prvoj borbi, Dua Ahmad koja je ostvarila jednu pobjedu nad predstavnicom Rumunije sa 17:9 nakon čega je doživjela poraz, i Nadina Mehmedović koja je nakon tri sjajne pobjede u finalu ostala bez zlatne medalje nakon pada koncentracije.

Mehmedović je slavila nad predstavnicama Kipra sa 15:1, Srbije sa 7:4, Turske sa 7:6 da bi u finalu imala vodstvo od 8:2 protiv predstavnice Rusije. Ipak, do kraja borbe poražena je sa 14:10 čime je osvojila srebrenu medalju.

Nakon početnih borbi upriličeno je svečano otvaranje kojem su prisustvovale brojne zvanice iz Bosne i Hercegovine i Evropske taekwondo Federacije.

Prisutnima su se obratili predsjednik organizacionog odbora i član predsjedništva Taekwondo saveza BIH Samir Šarić, Fred Buitenhuis ispred Evropske Taekwondo federacije i Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Ovom prilikom predstavljana je i juniorska taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Danas je na rasporedu bilo pet kategorija, od čega dvije muške do 45 i 48 kilograma, i tri ženske, do 55, do 59 i 68 kilograma.

U kategoriji do 45 kilograma kod muškaraca treća mjesta osvojili su Blunt Owen iz Velike Britanije i Mursalov Punhan iz Azerbejdžana. Drugo mjesto osvojio je Manenkov Maksym iz Ukrajine, dok je zlatnu medalju osvojio Maiorko Lev iz Rusije.

U kategoriji do 48 kilograma dvije bronzane medalje osvojili su Barkof Alexandros iz Grčke i Saidi Teimur iz Ukrajine, srebreni je bio Jimenez Marcos iz Španije, dok je prvo mjesto osvojio Bagov Idar iz Rusije.

SportSport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close