Načelnik općine Breza podržao ispunjenje zahtjeva radnika „Bretexa“

Jedan od najvećih problema na području općine Breza je rješavanje statusa uposlenika „Bretex“ d.d. Breza. Tim povodom, načelnik Halil Tuzlić jučer je ponovo pokušao posredovati u rješavanju nagomilanih problema uposlenika ove firme.

Na sastanku održanom u Sali Općinskog vijeća, kojem su prisustvovali radnici i Berzad Ahmedspahić ispred Nadzornog odbora „Bretexa“, konstatirano je da određeni broj radnika ima pravosnažne sudske presude prema kojima se odriču svojih potraživanja utvrđenih presudom, uz uvjet da im se uplate doprinosi za penzijski staž.

„Nadzorni odbor firme „Bretex“ d.d. Breza na čelu sa Berzadom Ahmedspahićem i Izetom Bajramovićem nije pokazao nimalo dobre volje pri rješavanju velikih i nagomilanih problema uposlenika ovog preduzeća. Ukoliko postoje razlozi za proteste u Brezi, a Općinski načelnik smatra da postoje, njima bi bilo mjesto ispred sjedišta firme „Bretex“ d.d.“, saopćeno je iz ureda načelnika.

Halil Tuzlić, kao načelnik općine Breza, i čovjek koji dolazi iz privrede smatra da bi se opravdani zahtjevi građana sa organizovanih protesta mogli uveliko riješiti donošenjem 5 zakona u Parlamentu Federacije BiH, po hitnom postupku u periodu od 3 do 6 mjeseci.

„Ovim putem u potpunosti podržavam opravdane zahtjeve građana na organizovanim protestima širom Federacije BiH, ali naravno bez upotrebe nasilja i uništavanja državne imovine, te još jednom pozivam sve građane, učesnike protesta da mirnim putem pokušaju riješiti svoje probleme, bez upotrebe sile i uništavanja državne imovine“, poručio je Tuzlić građanima okupljenim ispred općine.

www.magazinplus.eu – Općina Breza

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close