Načelnik Breze Halil Tuzlić posjetio sjedište ZDK

Premijer Fikret Plevljak ugostio je, u prvoj zvaničnoj posjeti, nakon kandidature kao neovisnog kandidata za općinskog načelnika i verifikacije mandata na osnovu rezultata Općinskih izbora u BiH, načelnika Breze Halila Tuzlića sa pomoćnicom za privredu, finansije i opću upravu Melihom Beširević i predstavnicom Odjela za urbanizam Smailom Omerhodžić.

Načelnik Tuzlić je iznio premijeru Plevljaku nekoliko prioritetnih infrastrukturnih projekata za građane Breze, kao što je su poljoprivredni poticaji, rješavanje pitanja deponije i odvoza otpada, te dovršetak izgradnje gradske dvorane. Budžet Općine Breza za 2013. godinu iznosi oko 4,3 miliona KM, a zaostali deficit oko million KM, čija je sanacija, također, jedan od prioriteta načelnika Breze.

Ovom prilikom, načelnik Tuzlić je uputio poziv premijeru Plevljaku da posjeti Brezu sa svojim saradnicima, ističući da Breza želi bolju saradnju sa Vladom Zeničko- dobojskog kantona, uvažavajući napore premijera Plevljaka na svemu što radi u cilju prosperiteta svih 12 općina na području Zeničko- dobojskog kantona.

Premijer Plevljak je istakao da je vrlo brzo doći u Brezu kako bi se koncipirale potrebe Općine Breza. Olovo, Visoko i Breza, kao najjužnije općine u Zeničko- dobojskom kantonu, su obaveza Kantonalne vlade u ostvarenju zdravstvene zaštite, odlaganja otpada, te izgradnje vodovoda u Brezi, snabdjevenosti vodom i brezanskih sela, te drugih potreba stanovnika Breze.

www.magazinplus.eu – Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close