logo
bios

Načelnik Aldin Šljivo: Od 20 miliona KM, Kaknju nula, kakvu nam to poruku šaljete?!

Objavljeno prije 2 mjeseca . u sub, apr 4th, 2020

REAKCIJE 
Nakon podjele 20 miliona KM kantonima i općinama za borbu protiv koronavirusa

Načelnik Aldin Šljivo: Od 20 miliona KM, Kaknju nula, kakvu nam to poruku šaljete?!

Vlado FBiH – Ministarstvo finansija FBiH, kakvu nam to poruku šaljete, upitao je Šljivo

Aldin Šljivo, načelnik Kaknja, ogorčen je podjelom sredstava Vlade FBiH za borbu protiv širenja koronavirusa. Općina Kakanj nije dobila nijednu konvertibilnu marku, a načelnik Šljivo nezadovoljstvo je iznio na svom Facebook profilu. 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

– Vlado FBiH – Ministarstvo finansija FBiH, kakvu nam to poruku šaljete? Od 20 miliona KM, za Kakanj 0 KM – veliko Vam hvala! Očito da oni koji se bore, ne trebaju pomoć, treba plakati, kukati ili tražiti novac od drugih država da biste se Vi sjetili. Evo, Kaknju ne trebaju pare, ali pomozite našoj privredi! Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu Federalnom ministarstvu finansija – sa pozicije „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima — KANTONI I OPĆINE” gradovima, općinama i kantonima podijeljeno je 20.000.000 KM na ime dodjele finansijske pomoći budžetima gradova i općina radi pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanaciji posljedica nastalih usljed proglašene pandemije – napisao je Šljivo. 

Vezane vijesti

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Kako je Federalna vlada podijelila 21 milion maraka: Kupresu 700.000 KM, Novom Travniku 1,2 miliona, a Jajcu, Busovači… ništa

avaz

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh