Visoko

Načelnica Amra Babić nezavisni kandidat za još jedan mandat načelnice Općine Visoko

Načelnica Amra Babić nezavisni kandidat za još jedan mandat načelnice Općine Visoko

Aktuelna načelnica Općine Visoko mr.sci. Amra Babić i službeno je nezavisni kandidat za još jedan mandat. U srijedu prošle sedmice, svoju kandidaturu, načelnica Babić predala je Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Tim povodom, načelnica Visokog se obratila javnosti:

„Za tri godine mandata najvažnije što smo uradili bilo je:

Stabilizirali smo budžet i budžetsku potrošnju. Budžet Općine Visoko uvećali smo za 30,54%. Vratili smo stare nagomilane obaveze i istovremeno investirali 11,5 miliona KM u razvoj infrastrukture na području cijele općine Visoko. Porast zaposlenosti za mandatni period je 7,85%, a broj registrovanih privrednih društava porastao je za 32,06%, kao i broj registrovanih obrta za 19,32%.

Po pokazatelju bruto izvoza po glavi stanovnika Visoko se nalazi na prvom mjestu u Zeničko-dobojskom kantonu. Pokrenuli smo procese lokalnog ekonomskog razvoja.

Pokrenuli smo problem rješavanja vodosnabdijevanja ruralnog dijela općine za oko 12.000 stanovnika i na najboljem smo putu da ga riješimo. Izgradnjom Ambulante porodične medicine TIKA u Moštru riješili smo problem zdravstvene zaštite za oko 16.000 stanovnika.

Učinili smo značajne napore za stvaranje preduvjeta za bolje predškolsko i školsko obrazovanje, kao i za sport i kulturu kroz rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih kapaciteta. Pokrenuli smo procese koji garantuju bolji i efikasniji javni sektor, posebno javna preduzeća i ustanove.

Asfaltirali smo desetine kilometara novih cesta i puteva. Počeli smo uređivanje korita rijeka i parkova. Radimo na stvaranju ljepšeg, uređenijeg i čišćeg Visokog. Popravljamo uvjete bezbjednosti građana i imovine. Pomagali smo putem institucija svima kojima je pomoć trebala, prehrambenim paketima, lijekovima, ogrjevom, novčanim prilozima, stalnom brigom i pomoći, dodjelom plastenika i na druge načine.

Radili smo i realizovali projekte sa svim pozitivnim snagama, a u interesu građana.

Namjera nam je da ovaj grad i ovu općinu pripremimo što je moguće bolje za ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. S tim u vezi, raduje nas činjenica da je sve više domaćih institucija, kompanija, ali i inozemnih investitora i predstavnika EU koji u Općini Visoko vide istinskog partnera.

Drage Visočanke i Visočani, uvaženi prijatelji, poštovani sugrađani, svima zahvaljujem za dosadašnju saradnju i nadam se još uspješnijoj u budućnosti. Vratili smo dignitet Visokom. Ovo je tek početak. Visoko je krenulo put razvoja i Visoko na tom putu ne smije i neće stati. Obećavam vam to. Bila sam načelnica svih građana, te ću biti i dalje.“, kazala je načelnica Babić.

visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close