Na Rafting evrokupu na Vrbasu više od 40 timova

Na rijeci Vrbas u Banjaluci jučeje počeo Rafting evrokup “Memorijal Branka Štulić” na kojem učestvuje više od 40 timova iz BiH, Srbije, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Albanije.

U prvoj takmičarskoj disciplini “sprint” nabolje vrijeme ostvarila je ekipa banjalučkog “Dajak kluba”, koja je stigla ispred dvije hrvatske posade – Rafting kluba /RK/ “Kula” iz Zagreba i “Delta sporta” iz Splita.

Najbolje vrijeme u prvoj trci discipline “sprint za žene” ostvarila je posada RK “Advenchr.net” iz Bugarske.

Prema programu takmičenja, juče su održane trke u disciplini “hed tu hed”, kao i “noćna slalomska trka” na stazi u kanjonu Tijesno.

Za danas je predviđena disciplina “spust”, a voziće se na stazi od Bijelog potoka do RK “Kanjon” u Karanovcu, gdje će se obaviti ceremonija dodjele priznanja i nagrada najuspješnijim timovima.

Takmičari iz regiona zadovoljni su organizacijom ovog dvodnevnog takmičenja kao i uslovima na stazi Bijeli buk.

Kapiten Rafting kluba “Kula” iz Zagreba Danko Erceg podsjetio je da je njegov klub prošle godine pobijedio na ovom takmičenju, te izrazio nadu da će odbraniti titulu i da će ove godine učestvovati na Svjetskom prvenstvu koje se održava na Novom Zelandu.

“Na Vrbas uvijek rado dolazimo, a i konkurencija je izuzetno jaka. Neće biti nimalo lako”, dodao je Erceg.

Na Evrokup takmičenju na Vrbasu, između ostalih, učestvuje i Rafting klub “Gimpeks straža” iz Slovenije, čiji su članovi na prošlom svjetskom šampionatu u Kostariki 2011. godine osvojili bronzanu medalju.

“Ovdje je uvijek odlična organizacija i na to su nas domaćini već navikli. Već dugi niz godina dolazimo na Vrbas, jer je ovdje jedna od najboljih trka na svijetu. Najbolje je organizovana, a i staza je i ovaj put odlična, posebno slalomska u kanjonu Tijesno”, rekao je kapiten Rafting kluba “Gimpeks” Marko Mihelič.

Rafting klub “Kanjon” Banjaluka organizuje Evrokup u čast tragično nastradale članice ovog kluba Branke Štulić, koja je preminula 2010. godine od posljedica povreda koje je zadobila na Evropskom prvenstvu u Val di Soleu u Italiji, kada se tokom takmičenja prevrnuo čamac.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close