Visoko

MZ Radovlje: Mještani Radovlja će fizičkim barikadama spriječiti izvoz drva koji ugrožava njihovo naselje

MJESNA ZAJEDNICA RADOVLJE

SAVJET MJESNE ZAJEDNICE

Datum: 11.08.2016. god

Na osnovu  Odluke Savjeta MZ , sastanak održan 11.08.2016. godine  upućujemo Vam

J A V N I    P O Z I V

ZA POSTAVLJANJE FIZIČKE BARIKADE  ZA EKSPLOATACIJU  DRVNIH SORTIMENATA

 

Usljed  svakodnevnih radova  sjeće drvni sortimenata iz šuma  kojima gazduje  JP ŠPD Zavidovići  na lokalitetu Džindića-Lepene, i širem reonu Kondžila za posljedicu imamo  konstantno mutnu rijeku Radovaljku, koja je ne upotrebljiva za bilo kakvo korištenje (kupanje, zalijevanje, napajanje stoke ili pranje…), Savjet MZ je iscrpio sve regularne metode kojima se moglo  rješavati ovo pitanje i isto nije  riješeno….

Iz gore navedenog razloga, pozivamo građane MZ Radovlje i okolnih mjesnih zajednica  da se  fizičkom barikadom zaustavi  izvoz šume  i konačno na licu mjesta postigne  dogovor  kako i pod kojim uslovima se radovi mogu  nastaviti u budućnosti….

Na  planiranoj barikadi  bit će obustava samo i isključivo za kamione koji vrše transport drvnih sortimenata i ni jedno  drugo vozilo ili mašina neće biti zaustavljeno!

Datum :  16.08.2016. godine

Vrijeme : od 09,00 do 17,00 sati

Mjesto: centar MZ Radovlje- kod LIPE

Organizator: Savjet MZ Radovlje

 

Poštovani  mještani  MZ,

Nastojte da u što većem broju  budete prisutni i time pokažate doista da  ste spremni  braniti svoje, ne samo verbalno već i fizički učiniti ono što svakodnevno govorite da Vam smeta…

 

SAVJET MJESNE ZAJEDNICE

R A D O V LJ E

_______________________________
Na sastanku Savjeta MZ Radovlje, održanom 11.08.2016. godine  razmatrano je i pitanje  rješavanja problema  stalnog zamućenja rijeke Radovaljke  u posljednjih  mjesec dana, kao i donošenje odluke o obustavi izvoza drvnih sortimenata sa podrućja naše MZ, a  u cilju rješavanja spomenutog pitanja. Iz gore navedenih razloga, te nakon provedene rasprave Savjet MZ Radovlje donosi jednoglasnu :

 

O  D  L  U  K  U

o postavljanju fizičke barikade za kamione koji vrše transport drvnih sortimenata

 

Dana 11.08.2016. godine  Savjet MZ , a nakon brojnih pritužbi  stanovnika MZ da nisu u mogućnosti  vršiti bilo kakve radnje u rijeci Radovaljki , niti istom zalijevati poljoprivredne  usjeve koji su osnova za preživljavanje većeg broja domaćinstava, pristupilo se donošenju  Odluke o fizičkoj obustavi izvoza šume, jer gore spomenuti uzroci i jesu posljedica  sjeće i  transporta drvnih sortimenata iz  šume.

O ovom  i svim ostalim problemima neprohodnosti puta ka Brezoviku, ugrožavanja izvorišta „Krečane“ i mućenja rijeke su blagovremeno obaviješteni  svi oni koji bi trebali znati za to ali rezultata i pomaka ka boljem nema.

Fizička barikada , kako je i spomenuto bit će organizovana 16.08.2016. godine sa početkom u 9,00 sati u centru MZ Radovlje- kod LIPE.

 

Odluka stupa na snagu danom donošenja i ista će biti dostavljena:

 

  • Ministarstvo pa poljoprivredu i šumarstvo ZDK;
  • Inspekcija za vode i šume F BiH;
  • Inspekcija za vode i šume ZDK;
  • JP ŠPD Zavidovići
  • Inspekcija općine Visoko;
  • MUP PU Visoko
  • Elektronski i printani mediji;

 

Napomena:

  • Na spomenutoj fizičkoj barikadi bit će zaustavljen i onemogućen prolaz kamiona koji vrše transport drvnih sortimenata i ni jedno drugo vozilo, mašina ili pješak neće biti ometani u korištenju  putne komunikacije !
  • U ovom terminu očekujemo dolazak gore spomenutih primatelja ove Odluke, kako bi  u razgovoru pronašli konačno rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

 

 

PREDSJEDNIK SAVJETA MZ

________________________

Tajib Mihaljević

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close