-TopSLIDEOstali sportoviSport

Muzaferija: Presretna sam, ovo je za sve vas u BiH

Elvedina Muzaferija (21), najbolja skijašica Bosne i Hercegovine ostvarila je najbolji plasman nekog bh. takmičara od nezavisnosti zemlje na Svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama, osvojivši danas u Cortini d’ Ampezzo (Italija) odlično 16. mjesto u kombinaciji.

”Presretna sam. Još sam pod utiscima. Mislim da sam mogla još bolje ići, ali na kraju je ispalo fantastično. Osjećala sam i mali umor poslije spusta u subotu. Sve nas je poremetilo odgađanje takmičenja u prvim danima Svjetskog prvenstva pa je kombinacija koja je izuzetno zahtjevna došla poslije Supeg G-ija i spusta”, rekla je Muzaferija te naglasila:

”U svakom slučaju veoma sam zadovoljna nastupom na Svjetskom prvenstvu u Cortini, plasiravši se na 25. mjesto u spustu i danas osvojivši 16. poziciju u kombinaciji. Mogu reći da smo ostvarili zacrtane ciljeve pa malo ih i premašili. Jednostavno, kako sam rekla još sam pod uticima. U dobroj sam formi. Dat ću sve od sebe da u ovom ritmu nastavim, da napredujem iz trke u trku”.
Kazala je i da joj je velika čast što je ostvarila najbolji plasman za BiH na Svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama.

”To je predivno saznanje. Evo, kada je tako, ovaj uspjeh posvećujem svima u našoj domovini. Ovo je za sve vas u BiH. Nadam se da ću u narednim godinama imati dobre rezultate, na pravi način afirmisati našu zemlju i obradovati sve navijače”, izjavila je Elvedina Muzaferija.

#skibih#elvedinamuzaferija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close