Mustafa Spahić: Strategija spletke i intrige

Slučaj potvore na hazreti Aišu pokazuje da šejtanski prijatelji, poštari i propagandisti protiv islama i muslimana, biraju za žrtve i adrese: klevete, spletke, intrige i potvore, najuglednije, najčasnije, najznačajnije i najpoznatije muslimane i muslimanke

(preporod.com)

Ako se hazreti Aiša, kćerka Ebu Bekra, žena Božijeg Poslanika, majka svih muslimana, najveći i najznačajniji prenosilac hadisa o ženskim stvarima i pitanjima potvara, kleveće i sumnjiči za bludnu radnju – šta je onda sa drugim muslimankama? Po definiciji stvari i po dedukciji, ukoliko se jedna takva žena sumnjiči za bludnu radnju, onda su neminovno sve ostale muslimanke prirodno i neminovno bludnice i nemoralne. Slučaj objede i potvore hazreti Aiše samo je egzemplar koji kazuje da neprijateljska objeda, spletka, intriga i propaganda, kada napada i spletkari muslimane, da ona vrši takvu selekciju, izbor, odabir, klasifikaciju, kvantifikaciju, sistematizaciju i plansko-sistemski izbor da, kada napada i pojedince i grupe među njima uvijek cilja i želi da pogađa sve muslimane. Kako se to postiže? Tako što za objekte, mete i ciljeve napada, kada napada i pojedince kao u slučaju hazreti Aiše, bira i napada neupitne autoritete i simbole među muslimanima koji uživaju nepodijeljeno povjerenje i ugled među muslimanima. Kada se napadaju takvi muslimani pojedinci, naravno planirano, sistemski, metodološki vođeno, po naravi stvari napada se čitava zajednica muslimana. Ne može se klevetati i potvarati h. Aiša, a da se ne kleveću i ne potvaraju svi muslimani, jer su Poslanikove žene, po Kur'anu, majke muslimana. Da bi spletka, intriga, potvora, pomutnja i kleveta bila kompletna, konzistentna i konzekventna, skoro pa savršena, i njeni nosioci, hamali i izvršioci – šejtanski poštari, ali i žrtve uglavnom i po pravilu su muslimani. Žrtve su po pravilu najugledniji, najvjerodostojniji i najpoznatiji muslimani, najčešće pojedinci, a nosioci i izvršioci spletki, intriga, kleveta i potvora nad njima su ljudi sa muslimanskim imenima, bolesnim srcima, pokvarenim dušama, najkraće munafici, izdajnici i kvislinzi. Najopakija i najopasnija spletka i intriga je ona koja je po narudžbi, izvana gledano, samo međumuslimansko duboko unutrašnje nerazmrsivo pitanje. Drugo što pokazuje slučaj potvore hazreti Aiše jeste da potvora i kleveta na muslimane iznutra od njihovih dušmana slijedi i dolazi u najtežim situacijama za život muslimana u islamu.

Treće, što se nadaje iz slučaja potvore na hazreti Aišu jeste da na bilo kakvu spletku, intrigu, klevetu sa bilo kakvim monstuoznim sadržajem, na bilo koji autoritet i ime među muslimanima (Nizamu-l-Mulk, Mehmed-paša Sokolović, Mosadik, Sadat, Özal, Fejsal, Mahatir, Alija Izetbegović, Tajjib Erdoğan) ima naivnih, lahkomislenih, povodljivih, zavodljivih, brzopletih i površnih muslimana koji nasjedaju i postaju taoci i nosici te intrige, spletke, klevete i potvore: „Čim su to o potvori, spletki, kleveti i intrigi čuli, zašto vjernici i vjernice jedni o drugima dobro ne pomisliše i ne promisliše i ne rekoše: Potvora je ovo očita?! Zašto četiri svjedoka za to ne privedoše?! Pošto ne privedoše svjedoke, oni su za Allaha lažovi, nema sumnje. Kada ste tu spletku, intrigu, potvoru, klevetu prepričavali, na sva usta govoreći nešto o čemu ništa niste znali i smatrajući to beznačajnim, a to u Allaha ima značaj golemi – Kada ste potvoru čuli, zašto niste kazali: Ne dolikuje nam o tome govoriti! Ovo je kleveta velika, slavljen neka si Ti?! Allah vam savjetuje: Tako nešto nemojte nikada ponoviti, ako ste pravovjerni.“ (En-Nur: 12., 13., 15., 16., i 17.)

Četvrto, što se vidi kao na dlanu iz navedenog slučaja, jeste da unesena i podmetnuta potvora, kleveta, spletka, intriga, sumnja i pomutnja među muslimane, među njima razara i uništava islamsko bratstvo – ihvet, povjerenje – emanet, sigurnost – eman, saradnju, solidarnost, slogu, ljubav, društvenost i društveno, zajednicu i zajedništvo i sveukupne islamske veze i odnose kao što atomska bomba razara i uništava život. Ako je hazreti Ebu Bekr bio spreman prekinuti sve veze i odnose sa rođakom Mistahom zato što je povjerovao i učestvovao u potvori, kleveti, spletki i intrigi na hazreti Aišu, šta se onda tek događa među drugim muslimanima koji postanu ili nosioci ili žrtve potvore. Unutrašnji lijekovi, na temelju Kur'ana od klevete i potvore na oba svijeta jesu vjerovanje u Allahovo prokletstvo na oba svijeta i svjedočenje na Sudnjem danu svih naših organa protiv nas za klevetu i intrigu. Činiti potvoru i klevetu na čovjeka je slijeđenje šejtanovog puta. Prije bilo kakve intrige i spletke na čovjeka trebamo o njemu najbolje pomisliti i promisliti. Za spletku nema čula-kazala nego četiri svjedoka da posvjedoče. Slijedeće odbrane od intrige i spletke su islamsko bratstvo, povjerenje, sigurnost, zajedništvo, saradnja i solidarnost. Na kraju, da li islam i muslimani imaju lijek i odbranu od spletke, intrige, klevete i potvore? Islam – Da! Sadašnji i današnji muslimani – Ne!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close