Musa ipak neće igrati za seniore BiH na Evropskom prvenstvu u Francuskoj

Sportski direktor “Cedevite” za “Avazov” portal potvrdio

Najbolji mladi bosanskohercegovački, ali i evropski košarkaš Džanan Musa neće moći nastupati za seniorsku selekciju Bosne i Hercegovine na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Ovu informaciju potvrdio nam je Matej Mamić, sportski direktor novog Musinog kluba, zagrebačke “Cedevite”.

Kako je Mamić pojasnio za “Avazov” portal, razlog leži u činjenici da “Cedevita” već sutra počinje sa pripremama za predstojeću sezonu, a njima se mora priključiti i Musa.

– Sve ovo što se dogodilo (Evropski olimpijski festival mladih i Evropsko prvenstvo do 16 godina, op.a.) je predivno, ali isto tako smatram da bi samo imalo kontraefekat kada bi se sada Musa priključio pripremama seniorske reprezentacije BiH. Sigurno da mu treba i odmor nakon svega, tako da smatram kako je za njega najbolje da sada dođe ovdje kod nas, kao što je to ranije i dogovoreno – rekao nam je Mamić.

mamic

Mamić: Imao samo riječi hvale za Musu (Foto: Agencije)

On je imao samo riječi hvale za MVP-a evropskog šampionata, kojem su sinoć sugrađani u Bihaću priredili spektakularan doček.

– Oba turnira odigrao je zaista maestralno, bio je daleko najbolji i zasluženo proglašen najboljim. S te strane samo pokazuje zašto smo ga u krajnjem slučaju i doveli – rekao je Mamić.

Podsjetio je da Musa ima samo 16 godina, te da, uprkos strašnom talentu koji posjeduje, pred njim ipak predstoji još mnogo truda i rada.

– S te strane ja stvarno vjerujem da je pred njim svijetla budućnost i ako bude imao sreće sa zdravljem, a nadam se da hoće, pred njim stoje velike stvari – dodao je Mamić.

Naveo je da će Musa sa “Cedevitom” potpisati i seniorski ugovor, ali da ipak za klub neće moći nastupati u ABA ligi i Euroligi, već će igrati za juniore Cedevite.

Podsjećamo, prvu utakmicu na Eurobasketu u Francuskoj naši reprezentativci igraju 5. septembra protiv Poljske.

Autor: D. K. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close