MUP ZDK: Bh. tenisera Damira Džumhura udario policajac?

Prilikom putovanju na turnir u Beograd mladi teniser i  reprezentativac BiH Damir Džumhur je, prema riječima njegovog oca Nersida Džumhura, imao neprijatno iskustvo sa policijskom patrolom općine Olovo.

– Sin me je pozvao da mi kaže da ga je policajac zaustavio jer je, kako je tvrdio policajac, Damir napravio prekršaj pretjecanja na punoj liniji. Iako moj sin tvrdi da taj prekršaj nije napravio, kazao sam mu neka policajac uradi svoj dio posla, ali da mu uzme podatke – kazao je Nersid Džumhur i dodao da je je njegov sin pitao policajca za ime i prezime, na što je ovaj navodno neprimjereno reagirao i udario ga vratima od policijskog vozila, te pobjegao sa lica mjesta.

Nersid kaže da je njegov sin zapisao registarske oznake policijskog automobila i prijavio ga u policijskoj stanici Olovo.

Kontaktirali smo dežurni operativni centar MUP-a Zeničko-dobojskog kantona gdje su nam kazali da se mladi Džumhur drsko i bezobrazno ponašao prema službenim licima. Osim toga, dežurni policajac, koji se nije želio predstaviti, tvrdi da nije došlo do fizičkog kontakta između Damira Džumhura i policajca.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close