KošarkaSport

Mulaomerović objavio širi spisak reprezentacije BiH: Pozvani kadeti Džanan Musa i Njegoš Sikiraš

Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović objavio je širi spisak igrača za kvalifikacijske utakmice za evropsko prvenstvo 2017. godine.

Spisak predvode dvojica NBA igrača Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, a Mulaomerović je pozvao i Kenana Karahodžića i Emira Sulejmanovića koji su nedavno dobili dozvolu FIBA-e da nastupe za BiH. Poziv su dobili i kadetski reprezentativci Džanan Musa i Njegoš Sikiraš, kao i dvojica naturalizovanih Amerikanaca Alexander Renfroe i Zack Wright.

Na spisku su 24 igrača: Edin Atić, Nedim Buza, Haris Delalić, Nihad Đedović, Nikola Gajić, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Kenan Karahodžić, Almedin Kikanović, Milan Milošević, Nemanja Mitrović, Džanan Musa, Jusuf Nurkić, Muhamed Pašalić, Dalibor Peršić, Imran Polutak, Alexander Renfroe, Njegoš Sikiraš, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Mirza Teletović, Adin Vrabac i Zack Wright, saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Reprezentacija BiH u kvalifikacijama nastupa u grupi sa selekcijama Rusije i Švedske. Prvi meč igra 31. augusta u Rusiji dok 3. septembra dočekuje Švedsku, prenosi Fena.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close